DAVUD-EL KAYSERİ TASAVVUF ARAŞTIRMALARI UYGULAMA

Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulan, Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilerek üniversiteye bağışlanan Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binasının açılış töreni yapıldı.

Kültür-Sanat 19.02.2014 10:36:33 0

Editör

admin

DAVUD-EL KAYSERİ TASAVVUF ARAŞTIRMALARI UYGULAMA
Haberi Sesli Oku

Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binasının açılış törenine, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşması yapan Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu, "Davud-El Kayseri`yi Araştırma Merkezinin açılışını yapmaktayız. Burası özellikle Kayserimiz`de yaşayan, Kayserimiz`le bir irtibatı bulunan tasavvufi şahsiyetlerin eserlerini konu alan bir araştırma merkezi olacaktır. Henüz kuruluş aşamasında olduğu için öngörülen faaliyetlerine önümüzdeki süreçte kavuşacaktır" dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, “Milletlerin ve toplumların gelişmesinde hepiniz takdir edersiniz ki en önemli hususlardan birisi sanayileşmek, ileri teknoloji ürünlere sahip olabilmek, eğitilmiş topluma sahip olmak ve artık günümüzde bilgi ötesi toplumdan bahsediliyor ama bütün bunların temelinde yatan akıl, bilim ve bunların teknolojik ürünlere dönüştürülmesidir. Biz sanayileşmeye çalışıyoruz, bilgi üretmeye çalışıyoruz, eğitim düzeyimizi yükseltmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla akla ve bilme önem vererek sanayi ve teknoloji konusunda batı toplumunu yakalamak ve geçmek durumundayız ama bu her şeyi halledecek mi? Hayır. İşte bizim medeniyet algımız sadece bilim ve akıl değil, birde hikmet kavramını gündeme getirmek lazım" diye konuştu.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da, “Makarrı Ulema diye bilinen Kayserimizin gerçekten alimler şehri olan ve manevi önderlerimizin dinamik anlayışıyla bu şehrin huzuruna kakı sağlayan bir anlayış içerisinde bizde dayanışmayı en güzel örnekleri ile sürdürmeye devam ediyoruz. Biz üzerimize düşen ne olursa `varız` diyoruz. Üniversite çünkü şehrimizin medarı iftiharı. Yaklaşık 60 bin nüfuslu bir potansiyel. Tabi Melikgazi Belediyesi olarak yada Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri bağlamında elbette şehrimizin alt yapı hizmetleri ile ilgili ciddi manada bir sorunumuz kalmadı. Bununla birlikte şehrimizin diğer yönlerini ön plana çıkartmak, gündeme getirmek ve sahiplenme duygusunu sağlamak da bizim asli görevlerimizden" şeklinde konuştu.