Tarih: 04.05.2016 17:23

DERVİŞ EROĞLU

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,Yeni Ufuklar Derneği´nce tertiplenen konferansa konuşmacı olarak iştirak etmek üzere 6 Mayıs Cuma Günü Kayseri´ye gelecek. Öğle saatlerinde hava yolu ile ilimize gelmesi beklenen Eroğlu´nun konferans öncesi ilimizde bir dizi ziyaret gerçekleştirmesi de bekleniyor?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet´inde 17 yıl Başbakanlık görevi yaptıktan sonra 2010 yılında 3. Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Derviş Eroğlu, ?Doğu Akdeniz´de Türk Varlığı ve Kıbrıs´ konulu konferansa konuşmacı olarak iştirak etmek üzere 6 Mayıs Cuma günü ilimize gelecek. Yeni Ufuklar Derneği´nin daveti üzerine ilimize gelecek olan KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Valilik başta olmak üzere bir dizi ziyarette bulunması bekleniyor.
Eroğlu´nun 6 Mayıs Cuma günü 19.30´da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´ndeki konferansa geleceğini vurgulayan Yeni ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, yapmış olduğu basın açıklamasında şu detayları paylaştı? ?Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin 3. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Sayın Derviş Eroğlu, Derneğimizin davetlisi olarak Cuma günü Kayseri´ye gelecekler, 19.30´da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde ?Doğu Akdeniz´de Türk Varlığı ve Kıbrıs´ konulu konferans vereceklerdir. Dünya ve Türkiye´nin gündemi bu kadar yoğunken, 50 yıllık milli davamız olan Kıbrıs´taki gelişmelere dikkat çekmek, bir oldubittiye getirilmesine izin vermemek, her iki tarafın taleplerinin ne olduğunu ve uzlaşmanın hangi şartla sağlanabileceğini Sayın Derviş Eroğlu´ndan öğrenmek düşüncesiyle kendisini Kayseri´ye davet ettik.?
Prof. Dr. Argunşah sözlerinin sonunda Derviş Eroğlu´nu ?Türklüğün ve Türkiye meselelerine duyarlı bir politikacı ve Kıbrıs davasına Türkiye´nin ve Kıbrıs Türklerinin menfaatleri açısından baktığı için davet ettiklerini vurguladı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



4 MAYIS 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —