Tarih: 25.09.2012 10:34

DEVELİ OVASI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

    Son dönemde yapılan çalışmalarla pancar, ayçiçeği, yonca, elma, patates, buğday, arpa, kavun, karpuzun yetiştirildiği Develi Ovası’nda, elmalı bağları bodur ve yarı bodur elma çeşidine dönerken, Deveci armudu ve kiraz çeşitlerinin yanı sıra nektari ve şekerpare kayısı çeşitleri, slajlık Mısır ekimi, altın çilek, semizotu, zeytin, kereviz, şelengo ve minik karpuz asit oranı düşük kırmızı ampul domates de yetiştiriliyor.
   Dünyada yalnız Şanlıurfa'nın Viranşehir bölgesinde yetişen şelengo, yapı itibarıyla dış görünüşü karpuzu, iç görüntüsü kavunu andıran tadı ise salatalığa benziyor. Meyve ve sebze olarak kullanılan ve cacığı, salatası, dolması ve turşusu yapılan şelengo, Develi Ovası'nda da üretici Abdullah Sarıoğlu tarafından yetiştirilmeye başlandı.
    Tohumları İngiltere'den getirilen kırmızı ampul domateslerin ise lezzeti ve düşük asit oranı ile salata ve turşularda kullanmak için ideal olduğunu belirten Sarıoğlu, özellikle taze olarak tüketilen domateslerden tohumluk da üretilebildiğini ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —