DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

Diş hekimleri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. 22 Kasım Diş Hekimleri günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye`deki insanların % 90 ının ağız sağlığı konusunda sorununun olduğunu söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ise beyaz

Diş Hekimleri günü nedeniyle Atatürk anıtında düzenlenen etkinliğe, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tamer Şenel ve diş hekimleri katıldı.

                Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından konuşan Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, "Ülkemizde insanımızın yüzde 90`nın üzerinde tedaviye muhtaç diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği mevcut. 65 yaş üstü insanımızdaki dişsizlik oranı yüzde 67`dir. Her çocukta 6`ya yakın tedavi edilmesi gereken dişeti sorunu, diş çürüğü ve eksik diş vardır. Dünya Diş Hekimleri Birliği bu oranın düşürülmesini amaçlamaktadır. Bizdeki bu oranın düşürülebilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diş hekimlerinin ve toplumun duyarlılığına ihtiyaç var. Çalışmalarımızı özellikle çocuklarımızdan başlatmalıyız ki sağlıklı nesiller yetiştirebilelim ve sağlığa yapılan harcamaları azaltabilelim" diye konuştu.

                Diş hekimlerinin yaptığı tedavi işlemlerini değerlendiren Karacalar, "2013 yılı itibariyle bir günde ortalama 4 adet krona, 0,7 adet bölümlü veya tam proteze, 1,3 adet kanal tedavisine, 8 adet diş temizliğine, 4 diş çekimine, 1,5 adet çocuk diş çekimine, 8 dolguya, 0,65 adet çocuk diş dolgusuna ulaşacaktır. Bilimsel verilerle değerlendirdiğimizde bir diş hekimin bu kadar işlemi ancak 15,7 saatte yapabileceği ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı