Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu; "Sağlıklı yaşam koşullarına riayet edildiği taktirde önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur" dedi.
ERÜ Kültür Sitesi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu; diyabetin önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekerek; "Ülkemizde Sağlık Bakanlığı öncülüğünde üniversite hastanelerinde her yıl diyabet ve diyabetin önlenmesine yönelik bilgilendirici kampanyalar yürütülmektedir. Bu çerçevede 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğimize hoş geldiniz. Dünyada yaklaşık 400 milyona yakın kişi diyabet sebebiyle tedavi görmekte, 2035 yılına kadar bu rakamın 600 milyona ulaşması öngörülmekte. Ülkemizde de 9-10 milyona yakın diyabet hastası bulunmakta. Bunlardan 30 binini çocuklarımız oluşturmakta. Tip 2 diyabet, yüzde 80'i önlenebilir. Sağlıklı yaşam koşullarına riayet edildiği taktirde önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Diyabet Günü'nde hedefimiz; diyabet farkındalığını oluşturarak diyabete bağlı ölüm oranlarını, hastalık oranlarını azaltmak ve diyabet tanısı alan hastalarımızın sayısını minimuma indirmektir" dedi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise programı düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek; "Anne, baba olarak tabi ki çocuklarımızın beslenmesine elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Ancak günümüzde üretilen birçok tüketim ürünlerinin çok ciddi olarak denetimlerden geçtiğini ama denetimden geçmekle birlikte bazı ürünlerin hakikaten çok dikkatli tüketilmesi gerektiğinin farkında olmak zorundayız. Günümüzde bakıldığı zaman çocuklarımızın bazı sevdikleri yiyecek üzerinden hareket etmek de işin başka bir boyutu olmakla birlikte gelişen teknolojiyle beraber aslında çocukların uzun süre bilgisayara bağımlı kalması maalesef hem ruhsal hem de biyolojik olarak bütün sistemine rahatsızlık vermekte ve maalesef çok daha uygun olmayan hastalıkların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Diyabetin; günümüzde artık çok küçük yaşlarda bile ortaya çıktığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından katılımcılara çeşitli dans gösterileri sunuldu.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.