Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu; "Sağlıklı yaşam koşullarına riayet edildiği taktirde önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur" dedi.
ERÜ Kültür Sitesi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu; diyabetin önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekerek; "Ülkemizde Sağlık Bakanlığı öncülüğünde üniversite hastanelerinde her yıl diyabet ve diyabetin önlenmesine yönelik bilgilendirici kampanyalar yürütülmektedir. Bu çerçevede 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğimize hoş geldiniz. Dünyada yaklaşık 400 milyona yakın kişi diyabet sebebiyle tedavi görmekte, 2035 yılına kadar bu rakamın 600 milyona ulaşması öngörülmekte. Ülkemizde de 9-10 milyona yakın diyabet hastası bulunmakta. Bunlardan 30 binini çocuklarımız oluşturmakta. Tip 2 diyabet, yüzde 80'i önlenebilir. Sağlıklı yaşam koşullarına riayet edildiği taktirde önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Diyabet Günü'nde hedefimiz; diyabet farkındalığını oluşturarak diyabete bağlı ölüm oranlarını, hastalık oranlarını azaltmak ve diyabet tanısı alan hastalarımızın sayısını minimuma indirmektir" dedi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise programı düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek; "Anne, baba olarak tabi ki çocuklarımızın beslenmesine elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Ancak günümüzde üretilen birçok tüketim ürünlerinin çok ciddi olarak denetimlerden geçtiğini ama denetimden geçmekle birlikte bazı ürünlerin hakikaten çok dikkatli tüketilmesi gerektiğinin farkında olmak zorundayız. Günümüzde bakıldığı zaman çocuklarımızın bazı sevdikleri yiyecek üzerinden hareket etmek de işin başka bir boyutu olmakla birlikte gelişen teknolojiyle beraber aslında çocukların uzun süre bilgisayara bağımlı kalması maalesef hem ruhsal hem de biyolojik olarak bütün sistemine rahatsızlık vermekte ve maalesef çok daha uygun olmayan hastalıkların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Diyabetin; günümüzde artık çok küçük yaşlarda bile ortaya çıktığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından katılımcılara çeşitli dans gösterileri sunuldu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.