Tarih: 02.12.2011 09:55

DÖKÜLEM KANIN SUÇU İSYANCILARA AİT

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk’ün İstik­lal Savaşı’nda dışarıda düş­manla baş etmeye çalıştı­ğı dönemde içeride Dersim­liler tarafından isyan çıka­rıldığını söyleyen Öztürk, “Hiçbir devlet kendisine karşı başlatılan isyana ses­siz kalmaz ve bundan dola­yı da isyancılardan özür di­lemez. Bugün PKK terör ör­gütüyle mücadele eden dev­let, yarın teröristler ve ai­lelerinden özür mü dileye­cek? Türkiye Cumhuriye­ti, Dersim’de bir isyanı bas­tırmıştır. Bunun katliam ve soykırımla bir alakası yok­tur. Dökülen kanın suçu, isyanı çıkaranlara aittir.” dedi.

 

Öztürk, Dersim tartışma­larının gündeme getirilme­sinin nedenlerini, Türkiye Cumhuriyetinin alnına “kat­liamcı” yaftası yapıştırarak Ermeni soykırımı iddiala­rını kuvvetlendirmek, Ale­vi vatandaşların devlete ve Cumhuriyete bağlılıklarını sarsmak, Türk toplumun­daki Atatürk, İnönü, Celal Bayar ve Fevzi Çakmak sev­gisini ortadan kaldırmak. İstiklâl savaşının bu önder­lerini katliamcı ilan ederek Türkiye Cumhuriyetinin te­mellerini hedef tahtası yap­mak, Türk halkının Alevî- Sünnî; Türk-Kürt şeklinde ayrışmasını hızlandırmak, Atatürk’ü, silah arkadaşla­rını ve 1950 öncesini suçlu ilan ederek Atatürk adının ve Cumhuriyet’in temel de­ğerlerinin “Yeni Anayasa” da ifade edilmesine engelleme, olarak sıraladı.

 

“Tarihte yaşanmış ve kabuk bağlamış yaraları “tarihle yüzleşmek” teranesiyle ka­natmanın, Türkiye’yi parça­lama amacı güdenler dışın­da kimseye yararı yoktur.” diyen Öztürk, devlet adam­ları ve partileri bu tür ko­nularda daha hassa olmaya davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —