Tarih: 14.01.2023 14:13

Dursun: “2022 yılı kayseri için bereketli geçti”

Facebook Twitter Linked-in

 İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun; yapılan yatırım ve tanıtımların sonuç verdiğini ve ilimizin ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek;  2022 yılında şehre gelen turist sayısıyla tüm zamanları geride bıraktıklarını duyurup “2022 yılı Kayseri için bereketli geçti” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kent genelinde yatırımların ve tanıtımların devam etmesiyle, kente gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Yeşilhisar ilçesinde bulunan ve projelerin tamamlanmasıyla bahar mevsiminde bambaşka bir alana bürünecek olan 'Kapadokya'nın Giriş Kapısı' olarak nitelendirilen Soğanlı Vadisi'ndeki çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun şöyle konuştu  "2022 yılında birçok farklı alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Bunların başında Soğanlı'da yapılan çalışmalar geliyor. Valimiz Gökmen Çiçek ile beraber inceleme yaptığımızda oradaki çeşitli noktalara karar vermiştik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber iş birliği içerisinde çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştirdik ve hala devam ediyor"                                       

"Soğanlı'da üç noktadan bahsetmek gerekiyor" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü Dursun şu bilgileri paylaştı "Birinci nokta meydan düzenlemesi olarak adlandırdığımız kısım. Bunların projesi onaylandıktan sonra ihalesi yapıldı ve uygulamaya başlandı. İnşallah oradaki çalışma da bahara bitmiş olacak. Bunun dışında bazı noktalardaki kültür varlıklarına ulaşımda patika yollar vardı. Mevsimsel olarak yağışlarda bozulabiliyordu. Bununla birlikte ziyaretçilerimiz oradaki yapılara daha rahat ulaşabilmesi için yürüyüş yolu projesi kuruldan onaylandı ve uygulamasına geçildi. Soğanlı'da bulunan Tahtalı Kilise'de hem restorasyon çalışması gerçekleştirildi hem de çevresinde düzenleme yapıldı. Önündeki tahta köprü kaldırıldı, yerine daha uzun ömürlü ve işlevsel bir köprü yapıldı. Kilisenin içerisinde de restorasyon çalışmaları başladı. Orası da sonlandıktan sonra Soğanlı'da çok sayıda oyma yapı var. Burası bittikten sonra planlamaya aldığımız başka yapılar da var. Bu yapıların en başında Karabaş Kilisesi geliyor. Bölgenin en büyük kiliselerinden bir tanesi için de proje çalışması düşünülüyor. Diğer yapılarda da sırasıyla bir proje planlaması mevcut. Tanıtımlarla bu yaz Soğanlı'ya ilgiyi çok çok artırdı. Şu anda ziyaretçi sayımızda gözle görülür bir artış var. Özellikle hafta sonları gerek şehrimizden, gerek şehir dışından gerekse yabancı olsun çok sayıda ziyaretçi ağırladık. İlgi güzel. Bu yapılan çalışmalar bittikten sonra eminiz ki bu ilgi daha da artıracak. Gelen kişi sayısı da bunu gösteriyor. Hatta yazın bölgeye karavanla gelen çok sayıda insanlar var. Geldiklerinde orada 3-4 gün zaman geçiriyorlar"                                               

Sözlerinin devamında Erdemli Vadisi'nde de çalışmaların devam ettiğini aktaran İl Müdürü Dursun İncesu ilçesindeki yapılarda restorasyon çalışmasında büyük bir aşama kaydedildiğini, 'Şelaleler Bölgesi' olarak nitelendirilen Yahyalı ilçesinde de düzenlemelerin sürdüğünü, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes'te de her geçen yıl ziyaretçi sayılarının arttığını vurguladı.

Sözlerinin sonunda 2022 yılının Kayseri için bereketli geçtiğinin altını çizen İl Müdürü Dursun; "Her yıl şehrimize gelen turist sayımıza baktığımız zaman şuanda bütün yılları geçmiş durumdayız. Gerçekten ilgi her geçen gün artıyor. Bu anlamda bereketli geçti, bundan sonra da daha bereketli olacak diye düşünüyoruz. Yatırımlar; bunun gerçekten göstergeleri ve sonuçları olacak" değerlendirmesinde bulundu.   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —