Tarih: 14.05.2015 23:33

ECZACILIK MESLEĞİ 176 YAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

Tüm Eczacılar ile birlikte modern ve bilimsel eczacılığın 176'ıncı kutlarken, ilimiz Eczacıları 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası ile Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin öncülüğünde düzenlenen bir dizi etkinlikle ilimizdeki kutlamalara destek verdiler. Törenlerin başlangıcında  konuşan Eczacı Odası Başkanı  Oğuzhan Ulutaş  Tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile sağlıklı yaşam hakkını temel düstur edinmiş böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz”

Bilimsel Eczacılığın 176. Yılı münasebetiyle 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası ve Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi.  İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılacaktı fakat  aynı zamanda  Milli Eğitim Müdürlüğün ‘Öğrenme Şenlikleri' adlı etkinliğe denk gelmesi nedeniyle burada kısa bir tartışma yaşandı. Bir dönem 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanlığını yapan eczacı, Milli Eğitim Müdürlüğünü protesto ederek, ‘Bizim kimseden izin almamıza gerek yok. Biz burada görevimizi yapar ve tören alanını terk ederiz' diye konuştu.  

Kısa süreliğine de olsa bu tatsız olayın yaşanması eczacıların gününe gölge düşürdü. Sonrasında ise Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından eczacılar apar topar dağıldı.

Atatürk anıtına çelenk koymanın ardından Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya konferans salonunda söyleşi düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, şuana kadar mezun olan eczacılarımız yüzde 90'nı serbest eczanelerde yer alıyordu. Ama bunun kılıf değiştirdiğini düşünüyorum. Serbest eczacıların hakları çok dar bir boğaza girdi. Bunun acilen düzeltilmesi lazım. Ama eczacılığın diğer çalışma alanlarında hatırlayıp onlara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş ise, 14 Mayıs eczacılar gününü kutlayarak, Mesleğimizde yeni bir döneme girdiğimiz bugünlerde meslektaşlarımızla beraber güzel coşkulu bir programla kutluyoruz. Eczacılık Fakültesi Dekanlığıyla hazırlamış olduğumuz programla meslektaşlarımızla alakalı olarak bir takım söyleşi, resim sergisi, şehir dışından hocalarımızın katılımıyla sunumlar gerçekleştiriliyor. Tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile sağlıklı yaşam hakkını temel düstur edinmiş böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Eczacılık fakültesi Farmasötik Teknoloji anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çapan da katılımcılara ‘Türkiye'de ve Dünyada ilaç endüstrisi' adlı söyleşi gerçekleştirdi. Çapan, Yeni ilaç molekül keşfi, dünya ilaç endüstrisinde AR-Ge' in önemi ve kişi başına milli gelir arasındaki ilişki hakkında bilgi vereceğim. İlaç dendiği zaman kimimiz kullandığımız ilacı kimimiz sattığımız ilacı kimimiz ise araştırmalarda kullanılan ilacı anlarız. Ama Dünyada satılan en çok 10 ilaç vardır” şeklinde konuştu.

 

Söyleşinin ardından 25. yılını dolduran Eczacı Zeliha Şeref Özdemir'in fotoğraf sergisi açıldı. Haber ekibimize sergi hakkında bilgiler veren Eczacı Zeliha Şeref Özdemir, mesleğimde 25 yılımı doldurdum. Bugünün anısına plaket alacağım. Bugünün anısına çektiğimim fotoğraflardan 25 tanesini burada sergiliyorum. Fotoğraflar gittiğim gezdiğim yerlerden oluşuyor. Doğa ve çevreye ilgimden dolayı belgelemek adına fotoğraf sanatına ilgim oldu. Bu benim ilk sergim çok heyecanlıyım” değerlendirmesinde bulundu.

Bilimsel Eczacılığın 176. Yılı münasebetiyle eczacılık mesleğinde 25. Ve 40. Yılını dolduran eczacılara plaket takdim edilerek kutlamalar noktalandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —