Tarih: 03.08.2018 17:40

EĞİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan Lise giriş sistemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Lise Giriş Sistemi´nin sorun ürettiğini belirterek ?Bu sistemde sadece merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrenciler ve veliler mutlu olmaktadır. Bu oran ise yüzde on bile değildir. Yüzde seksen doksanlık büyük bir kitle 2018 Lise Yerleştirme Sonuçlarından memnun değil? ifadesini kullandı?

Lise giriş sistemi ile ilgili tartışmalar sürüyor. 2018 yılı lise yerleştirmeleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. TEOG sistemi kaldırılırken her öğrencinin istediği ve evine en yakın okula yerleşeceği vadi verilmişti. Gelinen noktada merkezi yerleştirme ile 127 bin öğrenci proje okullarına yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No lu Şube Başkanı Aydın Kalkan? LGS sitemi maalesef sorun oluşturmaktadır, her öğrencinin istediği okula yerleşmesi gibi bir durum söz konusu değil, eğitim camiası yapbozlardan bir an önce kurtulmalıdır? dedi ve ekledi? ?Lise yerleştirmeleri açıklandı, Bakanlık verilerine göre 347 bin kontenjan boş kaldı, 91 bin öğrenci ise herhangi bir liseye yerleşemedi. Kısaca net olarak söylemek gerekirse, Anadolu liseleri ağzına kadar doldu, meslek liseleri ve imam hatip liseleri boş kaldı. Yerleşen öğrencilerden büyük bir çoğunlunun ise istemediği halde bazı okullara yerleşti. Yerleştirme siteminde temel kriter öğrencilerin ortaokul başarı puanları olmalıdır. Öğrencilerin yaşları, mahalledeki ortaokullarda okudukları süre, liselere yakınlık gibi onlarca farklı kriter yerleştirme sistemini içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. Velilerden çok fazla şikayet almaktayız, puanı düşük olanların mahalle liselerine yerleştiklerini fakat puanı yüksek olmasına rağmen bazı öğrencilerin açıkta kaldığı ile ilgili haberler Türkiye kamuoyunda dillendirilmektedir. Bu sistemde sadece merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrenciler ve veliler mutlu olmaktadır. Bu oran ise yüzde on bile değildir. Yüzde seksen doksanlık büyük bir kitle 2018 Lise Yerleştirme Sonuçlarından memnun değil. Bilindiği üzere imam hatip ortaokulları merkezi noktalarda açılmıştır. Bu öğrenciler mahallelerindeki ortaokullarında hiç okumamıştır. Mahalledeki ortaokulunda okumayan veya daha az süre okuyan öğrenciler dezavantajlı konuma düşmektedir. Bu çocuklarımız zaten fazla ders görmektedir. Kur´an-ı Kerim ve Arapça derslerini okuyarak daha fazla çalışmaktadır. Bir de sınav sisteminden dolayı mağduriyet yaşarlarsa bu okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerde isteksizlik ortaya çıkabilir. Bir an önce İmam hatip ortaokullarına darbe vuran değil onları destekleyen ve İHO öğrencilerine moral olacak tedbirler alınmalıdır?

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kalkan sözlerinin sonunda 91 bin öğrencinin açıkta kaldığını hatırlatarak ? 347 bin kontenjan boş kalmıştır, Anadolu liseleri tıklım tıklım dolmuştur. Fakat meslek liseleri ve imam hatip liselerinde büyük boşluklar oluşmuştur. Bu okullarımız toplumun ara eleman ihtiyacını ve değerler eğitimi boyutunu karşılamaktadır. Bu okullar bu sene uygulanan sisteme feda edilmemeli öğrenciler teşvik edilmeli ve bu okullara öğrenci yönlendirmesi yapılmalıdır. Meslek liseleri teşvik edilmelidir. Bu sistem derhal gözden geçirilmeli ve genel kabul gören, vicdanları rahatlatacak sürekli değişmeyeni, kendi geleneğini oluşturan sağlam bir eğitim sistemini dört gözle beklemekteyiz? ifadesini kullandı?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —