HAS PARTİ EKO SİYASET YAPACAK “BİZ MİLLETİ DEĞİL DEVLETİ YÖNETECEĞİZ” Has Parti Kayseri yeni İl Başkanı Dr. İsmail Gökşen, gündemle ilgili haber merkezimizin sorularını yanıtladı. Kongre sürecine hızlı başladıklarını ve Haziran 2012 tarihine
Has Partinin çiçeği burnunda yeni İl Başkanı Dr. İsmail GÖKŞEN; kongre süreci, Fransız Meclisinin aldığı karar ve yeni anayasa ile ilgili haber merkezimizin sorularını cevapladı. Göreve geldiği ilk günden buyana teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını ve Haziran 2012 tarihine kadar kongre sürecini sonuçlandıracaklarını ifade eden GÖKŞEN; Devlet VE milletin ele ele vereceği yeni bir siyaset tarzı belirlediklerini söyledi.
Has Parti’nin genel seçimlerden sonra kabuk değiştirdiğini ve ileri süreçte eko siyaseti yapacaklarını belirten Gökşen, “ Önümüzdeki süreçte teşkilatlarımızla tecrübelerimizi ve yapacaklarımı anlatacağız. Hiçbir çıkar gözetmeden sadece ülke faydası için çalışacağız. Sosyal sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Has Parti Medeniyetimizin Siyasetidir” dedi.
Fransız Meclisi’nin kararını da değerlendiren GÖKŞEN, kararın gerek tarih gerekse barış adına üzücü olduğunu ve kararı kınadıklarını vurguladı.
Gökşen, “ Devletimizi bu süreçten sonra stratejik karları alması lazım. Fransa ile ilgili ticari ilişkilerimizi gözden geçirmemiz, iptal edilmesi gereken ihalelerin iptal edilmesi lazım. Türkiye’nin bu konuda kaybedecek bir şeyi yok. Fransızlar, bu karardan sonra kendileri düşünsün. Türk Halkı hiçbir zaman değil katliam yapmamıştır. Dış İşleri arşivlerinin açılarak, kimin katliam yaptığını ortaya koymamız lazım” şeklinde konuştu
Yeni anayasanın mutlak halk tarafından yapılması gerektiğini belirten Has Parti İl Başkanı GÖKŞEN, daha demokratik ve insan haklarını arka plana atmayacak bir anayasanın hazırlanması gerektiğine vurgu yaptığı açıklamasını şöyle noktaladı.
Etnik köken, dil, din, ırk gibi ayrımcılığın yapılmadığı bir anayasaya destek vereceklerini hatırlatan Gökşen,” Yeni Anayasa, bir toplumsal sözleşme ile öncelikle İnsan Haklarını teminat altına almalıdır. Bunun için, tabii hukuk ve adalet ilkeleri çerçevesinde, önceden üzerinde anlaşılmış ve ilan edilmiş sabit kurallara ihtiyaç vardır. Anayasalar bu fonksiyonu yerine getirmelidir. Bu kurallar siyasal erki kullananları ve tüm bireyleri bağlamalıdır. İnsan Haklarının herkese eşit ve adil bir şekilde uygulanmasını Hukukun Egemenliği ve Üstünlüğü olarak tanımlıyoruz” dedi.
.