Tarih: 11.07.2012 09:45

ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Facebook Twitter Linked-in

''Elektrik tüketimi haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttı. Bu konuda politika ve strateji geliştirmeye devam ediyoruz. Son 10 yılda yaklaşık 2 katına çıkan Türkiye'nin enerji tüketimi, 2023 yılında daha da artacak. Yani bugün 229 milyar kilowatt saat olan tüketimimizin 450 milyar kilowatt saat civarında olması bekleniyor. Bu, 100 milyar dolarlık yatırım anlamına geliyor.''

 

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bakan Yıldız, bir gazetecinin, Basra petrolünün Türkiye üzerinden taşınmasıyla ilgili sorusuna, ''Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı'nın kapasitesi 70 milyon ton. Biz bu hattı hala tam kapasiteyle kullanamıyoruz. Irak'ın 3 yıl içinde bu hattaki petrol seviyesini en az yarısına kadar arttırma taahhüdü var. Bunun dışında biz ek boru hatları projelerine sıcak bakıyoruz'' yanıtını verdi.

 

İran ile enerji ticaretinin altın karşılığı yapıldığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise Yıldız, ''İran ile yapılan petrol ve doğalgaz ticaretinde ödemeyi anlaşmada yer alan para birimleri üzerinden yapıyoruz. TÜPRAŞ anlaşma gereği lira, BOTAŞ ise dolar ile ödeme yapıyor'' diye açıkladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —