Tarih: 30.07.2013 10:23

ELETAŞ`TAN BAHÇELİ`YE YILDIZ`DAN BOYDAK`A

Facebook Twitter Linked-in

Kayso Başkanı Mustafa Boydak`ın vergi denetimlerini 28 Şubat`ta yapılanlara benzetmesine karşı çıkan Bakan Yıldız, Oda başkanımızın 28 Şubat benzetmesi ile ilgili olarak böyle bir şeyi kabul etmemiz, böyle bir yorumu kabul etmemiz mümkün değil, böyle bir şey doğru da değil." dedi. AK Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş`ın hedefinde ise Mlliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli vardı. Elitaş, darbecileri eleştirdiği konuşmasında Mısır’daki olayları örnek gösterdi ve “28 Şubat’ta erkeklik, ürkeklik davası ortaya çıkaranlar, 27 Nisan’da gık diyemediler” dedi. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise yerel siçimler de belediye başkanlıkları için aday adayı olacaklara sabırlı olmalarını tavsiye etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yapılan vergi denetimlerinin 28 Şubat’ta yapılanlara benzetilmesine, “Böyle bir yorumu kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı`na katılmak üzere geldiği Kayseri`de yaptığı açıklamasında, “Onlarca, yüzlerce vergi denetimi yapılıyor, onlarca, yüzlerce firma için. Bu rutin bir denetimdir. Zaman zaman ulusal marker ile alakalı zaman zaman vergi denetmenleri ile alakalı birçok denetim yapılıyor” diye konuştu. Bakan Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bunun Gezi Parkı olayları sonrasına rast geldiğini söyleyenler Gezi Parkı olayları öncesinde yapılanları da açıklamaları lazım. Böyle bir dönem olmaz. Biz vergilerle alakalı kontrolleri, denetimleri halkımız adına vatandaşımız adına yapmayacak mıyız? Oda başkanımızın 28 Şubat benzetmesi ile ilgili olarak böyle bir şeyi kabul etmemiz, böyle bir yorumu kabul etmemiz mümkün değil, böyle bir şey doğru da değil. Hak edilmeyen bir eleştiridir bu. Hele hele bu arkadaşımızın böyle bir eleştiriyi yapmış olmasına kendisi adına gerçekten üzüldüm. AK Parti iktidarı zamanında servetini katlayanlar oldu. Bu ekonominin gelişmesi için son derece iyi bir şey. Herkes hukuk kuralları içinde kazanıyorsa seviniriz. Bunu kasıtlı olarak yorumlamayı kabul etmem. 28 Şubat’ta yapılanlar tamamen yanlı işlemlerdi. Bugün böyle bir şeyin aynı şekilde bir benzerliğin sağlanmaya çalışılması hak edilen bir durum değildir. Tüpraş ilk 500 içinde birinci sırada bulunuyor. Peki ilk 10’a girdi diye vergi denetimleri yapılmayacak mı? Herhangi bir ön yargısı yoktur bunun. Rutin bir denetlemedir.”

 

                AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Mısır’daki olayları örnek gösterip darbecileri eleştirerek, “28 Şubat’ta erkeklik, ürkeklik davası ortaya çıkaranlar, 27 Nisan’da gık diyemediler” dedi. AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Mısır’daki olaylara değindi. Elitaş, “Özellikle Mısır’da demokrasi ile seçilmiş, millet iradesi ile çıkmış, o ülkenin kuralları çerçevesinde sandıktan çıkmış iktidar ne ise herkes ona saygı göstermek zorundadır. Ona herkes boynunu bükmek zorundadır. Türkiye’de darbe heveslisi, darbe yaltakçısı birileri çıkıyor ve onların önünde de profesör yazıyor. O duayenler hesap yapıyorlar. Mursi’nin aldığı oy fazla değil diyorlar. Bugün Fransa’da, Almanya’da seçime katılım oranları, ABD’de yüzde 55’in üzerinde gerçekleşirse olağanüstü oluyor. Dünyanın jandarması olan ABD’de yüzde 55-60 seçmen çoğunluğu ile dünya idare ediliyorsa, Mısır’da da seçime katılım oranı ne olursa olsun sandıktan çıkana herkes saygı göstermeli. Demokratlık budur. Azınlığın çoğunluğa tahakkümünü demokrasi diye yutturmaya çalışanlar var. Millet bunlara hiçbir zaman prim vermeyecektir” dedi.

 Konuşmasında Türkiye’deki darbelere de değinen Elitaş, şunları söyledi: “2001 yılında milletin yüzde 95’i temsil edildi Türkiye’de yapılan seçimlerde. Millet Türkiye’de demokrasiye sandıktaki tercihi ile müdahale ediyor. Başkaları gibi asker destekli, namlu destekli demokrasiye balans ayarı vermesine müsaade etmiyor. 28 Şubat’ta demokrasiye balans ayarı vermişlerdi. 12 Eylül’de gençleri birbirlerine kırdırmışlardı iktidara gelmek için senaryolar üretenler. Sesimizi o dönem çıkaramadık. 27 Mayıs’ta da sesimizi çıkaramadık, 12 Mart’ta da sesimizi çıkaramadık. 27 Nisan’da post modern bir ifade kullandılar. Birden bire Türkiye alt üst olmuş. İnternet sitesinde ‘şöyle bir cumhurbaşkanı seçersen kabulümdür’ diyor. Ama ilk defa o gün 27 Mayıs’ta, 12 Mayıs’ta sessiz kalanlar, 27 Nisan’da gık diyemediler. 28 Şubat’ta erkeklik, ürkeklik davası ortaya çıkaranlar, 27 Nisan’da gık diyemediler. Başımız dik gezebiliyorsak, demokrasiyi her platformda söyleyebiliyorsak ve yarışa gidiyorsak o gün 27 Nisan 2007 tarihinde yapılan herkes haddini bilecek diyen hükümetin aldığı kararlılık sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Birileri şapkasını alıp kaçarken, şu anda demokratikleşme yolunda herkes çalışırken, bir siyasi partinin genel başkanı darbe olursa tankların karşısına ben çıkarım diyor. 28 Şubat’ı yaşadın. O dönemlerde tankların karşısına çıkmak aklına gelmedi mi? Sayın Kılıçdaroğlu 28 Şubat’ı es geçti. Tanklar yürürken Sayın Kılıçdaroğlu ne yapıyordu? Genel müdür de değildi, istifa etmişti. Tanklar yürürken sana engel olan mı vardı? Bu gün Türkiye’de darbe olmaz diyebiliyorsak bu 27 Nisan bildirisine karşı 28 Nisan tarihindeki hükümetin darbecilere dur diyebilmesinin cesaretidir. Refah Partisi’ni eleştirenler, ‘çok ürkek’ diyenler 28 Şubat’ın gölgesinde iktidara geldiler. Başbakanlığı verelim dediler, Bahçeli ‘Ben hazır değilim’ dedi. ‘Fazilet Partisi dinlensin’ dedi. O zaman askerden o talimatı almıştı.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —