Tarih: 25.03.2015 21:39

ELMA ÇALIŞTAYI START VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

HABERİ İZLE

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce  tertiplenen  'Elma Çalıştayı' start  verdi.  Çalıştay'ın açılış  konuşmasını gerçekleştiren  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan yaptığı değerlendirme   Artık bilimsel olarak yapılan tüm çalışmalara arkadaşlarımız müdahale edecek ve bundan sonra yer seçimi, pazarlamasına kadar yapılacak her  şeyin  bilimsel bir zincir olarak yapılmasını istiyoruz. Gelişen dünyada bilgi güçtür. Bilgiye sahip olan bunu paraya çeviriyor. Sadece elma üretmek, klasik çeşitler ile üretim yapmanın geçtiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı…

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce  tertiplenen  ve iki gün sürecek  olan `Elma Çalıştayı`   Kadir Has Kongre Merkezi'nde  start  verdi…   Çalıştayın açılışına Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, akademisyenler ve çok  sayıda  elma  üreticisi  çiftçi  iştirak etti…

Çalıştay'ın açılış konuşmasını  gerçekleştiren  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, elma çalıştayının kendileri için önemli olduğunu  vurgulayarak "Elma çalıştayının bizim için önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu da önümüzdeki süreçte göreceğiz. Çiftçimizin alın terinin paraya dönüşmesi noktasında büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıların en büyük kaynağı da bilgidir. Bu bilgiye tarımda gerçekten ulaşmak hem zor hem de kolaydır. Zor tarafı biz Türk milleti olarak yeniliklere çok açık bir millet değiliz. Ancak gördüğümüze inanırız. Gördüğümüzü uygularız. Çalıştayımıza şehir dışından 24 tane akademisyen hocamız, konunun uzmanı arkadaşlarımız, özel sektörün önde gelen firmaları buradalar" değerlendirmesinde  bulundu…                                                                                                 

Son yıllarda yapılan projeler ile Kayseri`de ki sulanabilir alanın yüzde 17`den yüzde 30`lara çıkacağını hatırlatan  Kayacan  sözlerinin devamında   "Bu sulanabilir alanlar arttığı takdirde çiftçileriniz de tamamen özellikle elma bahçesi kurma gibi düşünce var. Geçmişte yapılan çalışmaları küçümsemiyoruz ama bundan sonra Kayseri elmacılığı ile ilgili konulara bilimsel bir dokunuş istiyoruz. Artık bilimsel olarak yapılan tüm çalışmalara arkadaşlarımız müdahale edecek ve bundan sonra yer seçimi, pazarlamasına kadar yapılacak olanların bilimsel bir zincir olarak yapılmasını istiyoruz. Gelişen dünyada bilgi güçtür. Bilgiye sahip olan bunu paraya çeviriyor. Sadece elma üretmek, klasik çeşitler ile üretim yapmanın geçtiğini düşünüyoruz."             

Konuşmanın ardından Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Uzun  çalıştaya  iştirak eden başta   ilimiz elma üreticileri olmak  üzere  katılımcılara   elma yetiştiriciliği  konusunda bilgilendirme yaptı.

Perşembe günü de devam edecek olan çalıştayın öğleden sonraki  bölümlerinde  iştirakçi akademisyenler  elma tarımı  ve  pazarlamasına  yönelik hazırladıkları sunumlarını davetlilerle paylaştılar…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —