En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseldi ödemeler ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 12 binn 500 liraya yükseleceği öğrenilmişti. Peki emekli maaşı zammı ne zaman yansıyacak? Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Güncel 2.08.2024 12:03:00 332 0
En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseldi ödemeler ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere müjdeyi verdi. Yapılan açıklamaya göre, en düşük emekli aylığı tutarı 2024 yılı Temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltildi. Bu kapsamda fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacak.

SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "En düşük emekli aylığı tutarının 2024 yılı Temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacaktır." Bu düzenleme, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve ekonomik koşullara uyum sağlamalarını amaçlıyor.

Yeni düzenleme ile birlikte emekliler, maaşlarındaki artışı 7 Ağustos'ta alacakları fark ödemeleri ile hissedecekler. Bu artış, emekli maaşlarının enflasyon karşısında erimesini önlemek ve emeklilerin alım gücünü artırmak için yapılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emeklilere yapılacak bu ödeme, birçok emekli için ekonomik rahatlama sağlayacak. Ayrıca, yeni düzenleme ile birlikte emeklilerin maddi durumlarında iyileşme bekleniyor. Bu tür düzenlemelerin emeklilerin yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor.

SGK'nın bu adımı, emeklilere yönelik pozitif bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Emeklilerin ekonomik refahını artırmayı hedefleyen bu tür düzenlemelerin devam edeceği de belirtiliyor.


Kayseri nöbetçi eczaneler (16 Eylül)
Yahyalı'da 'tarımda üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri' anlatıldı
Büyükşehir Belediyesi’nden 'Akıllı Şehir' projeleri bilgilendirmesi
Böhürler, TAREM’i ziyaret etti
Niğde’de minibüs ve otomobil kazasında 5 yaralı
Cırgalan biberi, yurt dışında talep görüyor
Büyükkılıç, tenis turnuvasında sporcularla keyifli bir gün geçirdi
Büyükşehir Belediyesi'nden 11 bin 937 öğrenciye kırtasiye desteği!
"Şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili gündem yok"
Yabancıya en çok fındık, fıstık sattık!
Burs başvuruları başladı
Piyadeler 'Komando Havanı' ile vuracak!
Kayseri dağcıları zirvede
Başkan Çamlı: "Bu takım çok daha iyi şeyler yapacak"
Kayseri güncel hal fiyatları (16 Eylül)