Abdullah Gül Üniversitesi´nin lider kuruluş olduğu, Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Odası´nın proje ortağı olduğu Erasmus Konsorsiyumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapan proje ortağı temsilcileri Avrupa Birliği Bakanlığı´nca onaylanan Erasmus Staj Konsorsiyumu Projesi kapsamında ilimizde üniversite eğitimi gören 60 öğrenci ve 6 personelin staj için yurtdışına gönderileceğini duyurdu?
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü´nde düzenlenen basın toplantısında, Erasmus Konsorsiyumu Proje ortakları AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat , Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Nuh Naci Yazğan Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ali Kaya Avrupa Birliği Bakanlığı´nca onaylanan Erasmus Staj Konsorsiyumu Projesi hakkında bilgiler verdiler? Proje ortakları adına söz alarak projenin detaylarını aktaran AGÜ Rektörü Sabuncuoğlu konuya dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti? ?Kayseri´de 4 üniversite bir araya gelerek Kayseri Ticaret Odamızın desteğiyle Erasmus staj konsorsiyumu gerçekleşmektedir. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra hayatta başarı sağlayabilmeleri artık uluslar arası alanda, uluslar arası arenada rekabet edebilmelerine bağlı, özellikle iş bulmak, iş bulabilmek istihdam. Türkiye´de gençlerin en önemli meselelerinden bir tanesi stajda bu anlamda çok önemli bir öğrencinin öğrendiklerini uygulama şansı veriyor. İkincisi, öğrencinin aslında iş ve sanayi dünyası endüstriyle olan ilişkisini sağlıyor, kurumun iş ve sanayi dünyasıyla olan entegrasyonunda önemli bir ajan olarak rol almasına vesile oluyor ve öğrencinin mezun olmadan önce kişisel gelişimi için büyük katkılar sağlıyor. Bugüne kadar stajı ülkemiz sınırları içinde bir mesele gibi gördük fakat artık dünya bildiğiniz gibi küçüldü. Şirketlerimiz herhangi bir sektörde artık Türkiye değil dünya ile entegre bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Bu anlamda da bizim 4 üniversite olarak bir araya gelerek başlatmış olduğumuz girişim çok önemli?
Prof.Dr. Sabuncuoğlu sözlerinin devamında ?Staja giden öğrenciler Avrupa ülkelerinde iyi izlenimler bırakmalı ki biz bu rakamı yükseltelim, eğer biz bu işi büyüteceksek ilk seçtiğimiz öğrencileri staj yeri olarak belirlediğimiz şirketleri çok iyi tespit etmemiz lazım. Hakikaten orada iyi izler bırakalım. Eğer gittiğiniz yerde gittiğiniz kuruma katkı vermiyor da külfet oluyorsanız o rakam 60´dan 6´ya iner. Dolayısıyla üniversitelerimizi iyi temsil edecek öğrencilere ihtiyacımız var. Yoksa bu hayırseverlik işi değil. Kişi sizi vezir de eder rezil de. Bizim, bizi vezir yapacak öğrencilere ihtiyacımız var. Anadolu´dan öğrenciler geldi çok başarılı işler yaptılar dedirtecek öğrenciler lazım? diye konuştu?
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da ?KTO olarak iş dünyası ile üniversite arasında iş birliğinin gelişmesi açısından gayret gösteriyoruz. Ancak Türkiye´nin diğer gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesi için ön şart olarak iş dünyasıyla üniversitelerin bir arada çalışmalarının şart olduğunu biliyoruz? diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Yetim de yurt dışı deneyimlerinin önemine değindi. Yetim, öğrencilerin yurt dışına gitmesi için teşviklerde bulunduklarını belirterek yurt dışında iş anlayışı bakımının çok farklı olduğunu söyledi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ali Kaya ise, ?Önemli olan okul hayatından mezun olmak değil, hayat okulundan mezun olmaktır? dedi ve ekledi. ?Bir öğrencinin okul hayatından mezun olduğunda hayat okulunda başarılı olması için üç ölçü, üç kriter arıyoruz, birincisi bilgi düzeyi, ikincisi sosyallik, üçüncüsü de mesleki yetkinlik ve tecrübe bu üçü bir arada olursa öğrenci başarılı olur? dedi.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Mat Melikşah Üniversitesi olarak öğrencilerini son 4 yıldır yurt dışına gönderdiklerini belirterek, bu proje ile bu sayının ikiye katlanacağını söyledi.
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN