Ekonomi
08 Şubat 2021 - 17:50
Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 17:50

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN KAYSERİ EKONOMİSİNE 1 MİLYAR LİRA KATKI

"KAYSERİ EKONOMİSİNE CİDDİ FAYDA VE KATKILARIMIZ VAR

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN KAYSERİ EKONOMİSİNE 1 MİLYAR LİRA KATKI

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Erciyes Anadolu Holding yönetimince gerçekleştirilen basın toplantısında Holding’in Kayseri ekonomisine olan katkısı mercek altına alınıp 2020 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetilen Erciyes Anadolu Holding’in ilimiz ekonomisine son 3 yılda yaklaşık 1 milyar lira katkı sağladığını açıkladı.

Erciyes Anadolu Holding’in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki hizmet binasında gerçekleştirilen ve AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın da konuk olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin holdingin büyüdüğünü, Kayseri Organize Sanayisi'nde yer alan birçok kurumu da ekonomik anlamda büyüttüğünü vurguladı.

"Kayseri ekonomisine ciddi fayda ve katkılarımız var." diyen Ertekin, 2017-2020 yıllarındaki kayyum sürecinde ticaret anlamında önemli işlere imza attıklarını belirterek ürün tedariğiyle ilgili de şunları kaydetti. "Bir mal ithal ediliyorsa onu yerli bir kaynaktan temin etmeye gayret ederiz. Yerli üretim varsa önceliği Kayseri'ye veririz. Kayseri'de üretilemiyorsa yakın çevreden temin etmeye çalışırız. Biz şampiyonlar ligindeyiz. Dünyada bizimle aynı işi yapan diğer firmalarla rekabet ediyoruz. Bizim rekabetimizin koşulu mal tedariğinde kullandığımız ürünlerin en az rakiplerimizinki kadar kaliteli olması. Kayseri tedarikçilerine de dünya standartlarında bir üretim kalitesi getiriyoruz. Bizler buraya emanetçi olarak yollandık. Bizi buraya yollayan mahkemeler basiretli tacir gibi davranmamızı istedi. Biz, bir malı Kayseri'den hem kalite hem de aynı fiyatlarla almak durumundayız."

Ertekin medya mensubunun FETÖ ile iltisakı mahkemeyle kesinleşmiş bir firmayla iş yapılıp yapılmadığını sorması üzerine ise "Bilerek ve isteyerek herhangi bir FETÖ ile iltisaklı şirketle ticaret yapmamız bizim burada bulunma durumumuza aykırı olur. Böyle bir durum söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu. Ertekin, holdingin satışıyla alakalı bir gelişme olup olmadığı sorusuna ise mahkeme süreçlerinin devam ettiği, karar çıkana kadar mevcut yasalarla holdingi satabilmenin mümkün olmadığı yanıtını verdi.

Şirketin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Ertekin, kendisini hiçbir siyasetçinin arayıp "Falanca yerden mal al" demediğini, bu gibi bir durumda çalışma arkadaşlarına böyle bir talimat verirse görevi bırakmaya hazır olduğunun altını çizdi.

Ekip arkadaşlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ertekin, Kayseri'de spordan ekonomiye, eğitimden çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkı sunduklarını ifade etti.

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ da Erciyes Anadolu Holding'de önemli gelişim ve değişim olduğuna dikkat çekip, Kayseri'nin önemli bir mobilya kenti olduğunu vurgulayarak "Büyük çaplı bir tesis, üretim üssü kurmak istiyorsanız Kayseri, Türkiye'deki mobilyanın merkez üssü olma konumunda birinci sıradadır. Niye? Eğitilmiş bir iş gücü var. Eğitilmiş beyaz yakalılar var. Müthiş bir tedarik zinciri var. Tedarik zincirini oluşturan yetişmiş işletmeler var. Pazara belki uzak olabilir ama yurt içi pazar dağıtımda da en önemli hat olduğunu düşündüğümüz Kayseri'de olması, mobilya sektöründe çok önemli bir husus." diye konuştu.

Elitaş sözlerinin devamında beyaz eşya sektöründe bile Kayseri'de sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen markalarına fason üretim yapan tesislerin olduğunu da dile getirip, döviz kurlarında yaşanan yükselişin gerilediğini hatırlatarak "2020 yılının kasım ayının ilk haftasında 8 lira 50 kuruşu görmüş dolar fiyatlarındaki yükseliş, bugün 7,06'ya geldi. Dolar 7 liranın altına indiği anda 6,5'lara kadar gidebilecek. Artık güveni tesis ettiğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

Bakanlık talimat verdi! Bakın şehit mezarlıklarına ne yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?

Misafir ağırlayacaklar bunu denesin! Şehrazat tatlısı tarifi

Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...

Arıkan’dan APP plaka tepkisi: Dünyada radarlar füzelere, bizde plakalara çalışıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yönelen füze son anda vuruldu! Parçaları Gaziantep’e düştü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl

Kayserili vekil Bayar Özsoy öğrencilerle buluştu! Kariyer Günleri’nde dikkat çeken sohbet

Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14