Erciyes Üniversitesi'nden çığır açan bir proje

Çimentosuz ve ultra düşük karbon salınımlı malzemeler, 3D baskı teknolojisi ile çevre dostu inşaat çözümleri sunacak. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Güncel 13.08.2024 16:13:00 487 0
Erciyes Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında 3D beton yazıcı ile üretilebilen çevre dostu yapı malzemeleri geliştirecek.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, ADEP kapsamında desteklenen proje ekibi, 3D baskı teknolojisinin inşaat sektöründeki potansiyelini kullanarak çevre dostu hibrit ve çimentosuz ultra düşük karbon salınımlı yapı malzemelerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Projede, 3D beton yazıcı teknolojisinin inşaat sektöründeki hızlı imalat süreci, azaltılmış iş gücü gereksinimi, özelleştirilebilir tasarımlar ve daha az atık oluşturarak çevreci yöntem sunma potansiyelinden faydalanılacak.

Ülkenin araştırma kapasitesini artırmak ve uluslararası standartlarda bilimsel çalışma yapabilen üniversiteleri teşvik etmek amacıyla ADEP tarafından desteklenen proje kapsamında, hem akademik hem de inşaat sektöründe çevre dostu inşaat teknolojilerinin gelişimine önemli ivme kazandıracak.

"3D Baskı Metoduna Uygun Çevre Dostu Hibrit Harçların Geliştirilmesi ve Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi ile Çevresel Etkilerinin Belirlenmesi" başlıklı proje ekibinde Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden akademisyenler yer alıyor.


Sarıoğlan'da sürülere koç katımı yapıldı
Büyükkılıç'tan, mikrobölgeleme çalışmalarına inceleme
Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmaları için toplandı
Bu kerpiç ömürlük
Ali Dağı'nda gerçek gibi tatbikat!
Hac kayıt işlemleri uzatıldı
Asırlık dağcılık geleneği: Erciyes tırmanışı 100. yılını kutluyor!
Kayseri güncel hal fiyatları (17 Eylül)
Kayseri'de güncel altın fiyatları ne kadar oldu? (17 Eylül)
Kayseri'de döviz kuru ne kadar oldu? (17 Eylül)
Kayseri’de bugün vefat edenler (17 Eylül)
Kayseri'de keçe fabrikasında büyük yangın!
16 Yaş Altı Milli Takım, Danimarka’yı 4-2 mağlup etti
Kayserispor - Trabzonspor karşılaşması için çalışmalara start verdi
Kayseri'de firari hükümlüler tek tek yakalanıyor