Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde “Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni” düzenlenecek.
Çevre dostu projeleri ile takdir toplayan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve doğa dostu etkinliklerde ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliğini sürdürüyor.
Bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde Kayseri’nin kış turizmi, hayvancılık ve arıcılık gibi alanlarda öne çıkan marka değeri Erciyes Dağ’ında “Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni” düzenleniyor. 19 Nisan Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek tören ile Erciyes’in eteklerinde fidanlar toprakla bulaşacak.
‘Çevreci belediyecilik’ misyonu ile daha yeşil ve daha temiz bir Kayseri
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda geride kalan 5 yıllık dönemde millet bahçeleri, ağaçlandırma projeleri, yenilenebilir enerji projeleri başta olmak üzere toplamda 17 adet çevreci projeyi hayata geçirerek çevreyi korudu.
Kayseri’yi daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren çevre dostu Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevreci Belediyecilik’ sloganı ile yeni dönemde de önemli çevre dostu projelere imza atmaya hazırlanıyor.
2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği çevreci projelerle Kayseri’ye değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yine çevreci bir yaklaşımla yeni dönemde yeni millet bahçeleri, ağaçlandırma projeleri, mesire alanı projeleri, rekreasyon alanı projeleri, entegre katı atık bertaraf tesisinde yeni prosesler, katı atık transfer istasyonları, gürültü eylem planı ve yağmur suyu hasadı başta olmak üzere toplamda 18 proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’de mandacılığı geliştirmek ve manda ürünlerini markalaştırmak için yapılan çalıştayın raporunu Bakanlığa sundu. Kent, mandacılıkta ihtisas merkezi olma yolunda ilerliyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan 12 milli sporcu ve antrenörlerini makamında ağırladı. Çiçek, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Detaylar Haberimizde...
İYİ Parti heyeti, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel'i ziyaret ederek şehirdeki göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..