Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Altun, KAY TV’de katıldığı ‘Tercih Rehberi Program’ında adaylara üniversiteleri ile bölümler hakkında bilgiler aktardı.
Rektör Altun, üniversitelerinin Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:
“Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden olmamız, özellikle devlet üniversiteleri arasında 8.nci sırada yer almamız rciyes Üniversitesi’nin eğitim öğretim ve bilimsel altyapı olarak nerelerde olduğunun bir göstergesidir. Onun için ben öğrencilerimize şunu net olarak ifade edebilirim, çok güçlü bir üniversiteyiz. Çok güçlü çalışmalar yapmaktayız. Mezunlarımız sadece yurt içinde değil, yurt dışında da çok farklı firmalar, kurumlar ve kuruluşlarda bizleri temsil etmekteler. Dolayısıyla Erciyes Üniversitesi’nin gerçekten 1978 yılında kurulduğundan günümüze kadar ciddi bir geçmiş olarak, köklü bir geçmişi var ve sürekli üzerine koyarak devam eden bir üniversiteyiz. O nedenle ben gençlerimizin Erciyes Üniversitesi’ni dikkatle incelemesini, arzu ederlerse buyursun gelsinler kampüsümüze, bizleri ziyaret etmelerini, bilgi almalarını, isterlerse kendilerine rehberlik edeceğimi ifade etmek isterim.”
Şehir dışından gelecek öğrenciler için yurt imkanları, ulaşım olanakları ve Kayseri hakkında da bilgiler aktaran Altun, şöyle devam etti:
“Kayseri çok güzel bir lokasyona sahip. İç Anadolu Bölgesi’nin tam ortasında olması, yakınında turizm alanında çok etkin imkanların olması, şehri kültürel ve turizm yönüyle çok güçlü destekliyor. Hemen yakınımızda yaklaşık 60 kilometre yakınımızda Kapadokya’nın varlığı ciddi destek vermiş oluyor. Tabii şehir protokolü, şehir için çok güzel katkılar sağlıyorlar. Şehrin, öğrenci şehri olması yönünde mükemmel çalışmalar var, alınan güzel sonuçlar var. Hakikaten, sayın valimiz başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç bu konularda öğrenci dostu şehir tabirini kullanmakta ki ben bunu çok yerinde buluyorum. Görecekler ki Kayseri tam bir Anadolu şehridir, gelişmeye müsait bir şehirdir.”
- Fakülteler tek kampüste
Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri’nin yeni fikir, düşünce, oluşumlara her zaman açık olan bir şehir olduğuna dikkati çekerek, sanayisi çok güçlü, çalışan, üreten bir kent olduğunu kaydetti.
Kayseri’nin ithalatınını iki katı ihracat yaptığını belirten Altun, şunları söyledi:
“Baktığınızda, üniversite öğrencileri için güzel bir kampüs hayatımız var. Özellikle Erciyes Üniversitesi fakülteleri tek kampüste toplanmıştır. Bence bu çok büyük bir avantajdır. Öğrencilerin burada faaliyetleri için ve derslerin dışında da kendilerini tek başlarına bırakmak istemiyoruz. Periyodik olarak alanında duayen kişileri üniversitemize davet ediyoruz. Öğrencilerimize çeşitli konferanslar veriyorlar. Onun dışında eğitim öğretim süreçleri devam ederken özellikle teknoparkımız alanında çok etkili bir teknoparktır. Türkiye’de hep ilk 5, ilk 7’lerde ismi geçmektedir. Öğrencilerimizin bir çok projede, faaliyetlerde orada da yer almalarını sağlıyoruz. Ve öğrencimiz mezun olmadan önce sahip olduğu teorik bilgilerle, pratik bilgileri orada harmanlayabildiği bir ortama sahip oluyor. Sanayimiz zaten staj süreçlerinde her zaman kapısını açıyor. Gerçekten güçlü saniyimizle destek vermeye çalışıyoruz. Daha önemli noktalardan bir tanesi de yaklaşık 2 yıl, 2,5 yıldır başladığımız bir model. Mutlaka öğrencilerimize bir dönemini saniyede geçirecek şekilde program yapıyoruz. Bu bize şunu sağlayacak, öğrencinin oryantasyon dediğimiz mezuniyet sonrası iş ortamına alışma sürecini bu 7+1 programıyla tamamlamaya çalışıyoruz.”
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...