ERÜ, Uluslararası Fuar’da başarı elde etti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenen ISIF'24 Uluslararası Buluş Fuarı'nda 6 madalya aldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Güncel 8.10.2024 15:35:00 164 0
ERÜ, Uluslararası Fuar’da başarı elde etti

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ERÜ, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında 9'uncusu düzenlenen ISIF'24 Uluslararası Buluş Fuarı'nda 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya 6 madalya ile ödüllendirildi.

TEKNOFEST Adana kapsamında düzenlenen fuara portföyündeki buluşlardan 10 tanesini sergileyen ERÜ'nün 6 projesi 354 proje arasında ödüle hak kazandı.
 

Fuardaki Erciyes Teknopark standını ziyaret eden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, üniversitenin son 10 yılda 250'nin üzerinde patent başvurusu yaptığını ve bunlardan 100'ün üzerindeki projenin de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini belirtti.

Bu patentlerden 11'ini ticarileştirerek sanayiyle buluşturduklarını vurgulayan Altun, "Buluşların tanıtılmasına ve yatırımcı ile buluşturulmasına vesile olan ISIF'24 Uluslararası Patent Fuarı teknoloji ve inovasyon alanında büyük ilgi görerek, potansiyel iş birlikleri için kapı aralaması açısından bizim için çok kıymetli. Erciyes Üniversitesi'nin bilimsel araştırmalara dayalı bu buluşları, ulusal ve uluslararası platformlarda kazandığı başarılarla Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji alanındaki yükselen değerlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bir kez daha kanıtlamış oldu." ifadelerini kullandı.


2024 Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası sonuçlandı
Talas’ta ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
ERÜ "Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi" aldı
ERÜ, Uluslararası Fuar’da başarı elde etti
Kayseri nöbetçi eczaneler (8 Ekim)
Başkan Büyükkılıç'tan Kayseri Kitap Fuarı'na davet
Kayseri Barosu'ndan kadın cinayetlerine tepki
KAYOTED, İstanbul Turizm Fuarı'nda sektörle buluşacak
Palancıoğluna, Avrupa Konseyi'nde 3 görev birden!
KAYMEK’in ücretsiz kursları ile iş sahibi oldular
Sendika Başkanı trafik kazasında hayatını kaybetti
Çocukluğunda uçurduğu uçurtmalar gelir kapısı oldu
Polisin "dur" ihtarına uymayan sürücüye ceza yazıldı
KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
Kayseri'de güncel altın fiyatları ne kadar oldu? (8 Ekim)