Tarih: 09.07.2024 12:49

ERÜ’den İslamofobi ile Mücadele Rehberi

Facebook Twitter Linked-in

Erciyes Üniversitesi ile İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu ortaklığında ‘’Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi’’ oluşturuluyor.

I. Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi’nde, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan AYDIN ve Doç. Dr. Metin EKEN’in, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (OIC-IPHRC) yetkililerine önerdiği “Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi”ne ilişkin çerçeve metin, OIC-IPHRC’nin 30 Haziran-04 Temmuz 2024 tarihlerinde Cidde’de gerçekleştirilen 23. olağan toplantısında kabul edildi. 

İslamofobi ile mücadele rehberinin, Erciyes Üniversitesi - İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu işbirliği ile Prof. Dr. Hakan Aydın ve Dr. Hacı Ali Açıkgül Editörlüğünde uzman bir araştırmacı ekip tarafından hazırlanacağı belirtildi.

Rehberin İslam İşbirliği Teşkilatı ilgili organları olmak üzere üye ülkelerin hükümetleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya örgütlenmeleri, akademik ve teknolojik organizasyonları gibi politika belirleyicilerine yönelik olarak stratejik eylem alanlarına ve öncelikli gündemlere odaklanması hedefleniyor.

İslamofobi ile mücadelede medya ve sivil toplum eksenli çabaya referans niteliğinde hazırlanacak olan bu rehberin, OIC-IPHRC Genel Kurulu’nca onaylandıktan sonra üye ülke Dışişleri bakanları komitesine sunulması, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 ülkesine nota eşliğinde dağıtılması, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği başta olmak üzere ilgili tüm organizasyonlarla paylaşılması planlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —