ESNAF ULUSAL MARKETLERDEN ŞİKÂYETÇİ OLDU

ESNAF ULUSAL MARKETLERDEN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Kayseri ticaret odası kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi…meclis toplantısına onur konuğu olarak iştirak eden vali orhan düzgün meclis üyelerine ithafen yaptığı konuşmasında ilimiz ihracatının ulusal ihracatın ortalamasından yüksel olmasın

Kayseri Ticaret Odası Kasım Ayı Olağan Toplantısı, oda konferans salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına, Onur konuğu olarak iştirak eden Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve meclis üyeleri katıldı.

Meclis Başkanvekili Mustafa Arı Başkanlığında gerçekleşen toplantı, Ulusal marketlerin Kayseri yerel marketleri ele geçirdiği konusu damga vurdu. Toplantıda konuşma yapan  Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halis suvar, mermerciler sitesi kuracaklarını bunun  içinde mermerciler kooperatifiyle görüşüldüğünü ve projenin Kocasinan Meclisinde askıya alınmak üzere olduğunu belirtti. Halis Suvar, konuşma yaparken söz hakkı isteyen Meclis Üyesi Kenan Erdem, Kayseri’de ulusal marketler yüzde yetmiş civarında, Kayseri esnafı ise yüzde otuz civarında kalmış durumda. Türkiye’de tüm illere baktığımızda yerel marketler ulusal marketlerden açık ara öndeler. Kayseri’de bu konuya çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Halis Suvar ise cevaben “Ulusal marketler çok ciddi mana da Kayseri’de ticareti ele geçirmiş durumdalar. Bizim kendi esnafımızda mağdur oluyor. Bu noktada meclis üyelerimizden aynı hassasiyeti bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, Kayseri’nin en çok Kuzey Irak’a ihracat ettiğini vurgulayarak, “ Kayseri’nin eylül ayına göre ekim ayında yapmış olduğu ihracat yüzde on iki kadar arttı. Kayseri’nin 2013 yılı ilk on ayı ihracat rakamlarına göre 2014’ün aynı döneminde ihracatını yüzde dokuz oranında artırmıştır”dedi.

Meclis toplantısına onur konuğu olarak iştirak eden Vali Orhan Düzgün ise, Kayseri’nin en çok ihracat yaptığı ülkelerden birisi komşu ülkeler olduğuna dikkat çekerek, “ ihracatı Kayseri son bir yılda Kuzey Irak’a yapıyordu. Kuzey Irak ve Sureiye’de yaşanan olaylara rağmen Kayseri ihracatının yüzde dokuz, Türkiye ortalamasının üstünde artması oldukça sevindirici” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, teşviklerinden dolayı Vali Orhan Düzgün plaket takdim etti.



Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”