Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği´ne bağlı odaların başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Çelik, ziyaret sırasında yöresel fuarlar ve sosyete pazarıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamayı yineledi ve amaca hizmet etmenin ötesine geçilmemesi gerektiğini söyledi.
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve birliğe bağlı odaların başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür ziyaretinde bulundu. Birlik Başkanı Övüç, ziyarette Başkan Çelik´e çiçek takdim etti.
Başkan Mustafa Çelik´e fuarlar ve sosyete pazarlarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle teşekkür eden Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ahmet Övüç, "Biz fuarlar açılmasın demiyoruz. Ancak, fuar 3-4 gün olur. Uzun vadeli açılıp satış yapıyorlar ve esnafımıza sıkıntı veriyorlar" dedi. Sosyete pazarlarının da merdiven altı imalatlarla satış yaptıklarını ifade eden Övüç, sosyete pazarı servislerinin yaygınlaşmasından muzdarip olduklarını kaydetti. Övüç, uzun süreli kermeslerin de esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Ziyarette halıcılar esnafı ile ilgili bir taleplerini de ileten Övüç, cumartesi günleri Camii Kebir yanındaki alanda Halı Pazarı açmak istediklerini kaydetti.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ile ziyarete katılan oda başkanları da tek tek söz alarak taleplerini ile getirdiler. Oda Başkanları, Büyükşehir Belediyesi´nin hizmetleri nedeniyle de teşekkür ettiler.
Oda Başkanlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yöresel ürünler fuarının amaca hizmet etmenin ötesine geçtiğini belirtti ve yöresel ürün fuarı adı altında Kayseri´den mal alınarak yöresel ürün adıyla satıldığını vurguladı. Esnaflara bir öneride de bulunan Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri´de böyle bir talep oluşmuşsa, bu işi bizim esnaflarımız yapsın. Proje getirin, alışveriş festivalleri yapın bizler de destekleyelim" dedi. Sosyete Pazarlarının ya da benzer yerlerin servisleriyle ilgili sorunları gidereceklerini ve bu servisleri disipline edeceklerini de belirten Başkan Çelik, "UKOME´den kararlarını çıkardık. Bu servislerin yolcu alabilecekleri yerler standart hale geldi. Herkesin dükkanının önünden müşteri götüremeyecekler" diye konuştu. Halı Pazarı ile ilgili talebe de cevap veren Başkan Çelik, "Halı pazarı için en uygun yer Kayseri Mahallesi. Biz orada kimseye yer vermiyoruz; ama tek istisnası halıcılar. Çünkü Kayseri Mahallesi turistik bir yer" dedi ve halıcıların Kayseri Mahallesi´nde düşündüklerini yapabileceklerini kaydetti.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.