Tarih: 09.01.2017 17:09

FELAHİYE İLÇESİ´NDE

Facebook Twitter Linked-in

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Felehiye İlçesi´nde Keçi yetiştiriciliğinin her geçen gün biraz daha önem kazandığını duyurdu? Kayacan ürünlerinin daha çok kişiye sunmayı hedefleyen üreticilerin markalaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi?
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede Felehiye İlçesi´nde Keçi yetiştiriciliğinin her geçen gün biraz daha önem kazandığını vurgulayıp, bölge üreticilerinin daha fazla kitleye ürünlerini sunmak için markalaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek şunları kaydetti?.? Kayseri´nin kuzeydoğusunda yer alan ve Kızılırmak yayı içerisinde kurulan Felahiye İlçesi, su kaynaklarının bolluğu, ekim ve dikime elverişli arazileriyle tarım ve hayvancılık alanında gelişmeler gösteriyor. Tarım ve hayvancılığın İlçe nüfusunun geçim kaynağını oluşturduğu bölgede hayvancılık sektöründe önemli adımlar atılıyor.
Özellikle büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçede keçi yetiştiriciliğinde de ilerlemeler kaydediliyor. İlçenin Karaşeyh Mahallesi´nde üretici Tuncay KARGI tarafından keçi yetiştiriciliği alanında başarılı çalışmalar yürütülüyor. Tarım alanında faaliyetler gösterirken 2012 yılında keçi yetiştiriciliğine başlayan KARGI´ya ait saanen ve malta ırklarından olmak üzere toplam 105 adet keçi bulunuyor. Otlatma sezonunda keçilerini meraya çıkararak burada süt sağım makinalarıyla süt sağımlarını yapıyor. Süt, yoğurt ve peynir ürünleri ile üretici KARGI, ürünlerini satışa sunmak amacıyla ürünlerinin daha çok kişiye ulaşması ve milli ekonomiye katkı sağlaması açısından markalaşmayı hedefliyor?
HABER : C.ÜSTEN



8 OCAK 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —