Tarih: 01.06.2017 15:00

FETÖ DAVALARININ GÖRÜLDÜĞÜ

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davaların görüldüğü Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ağır´ın, görev yeri Hakim ve Savcılar Kurulu´nun (HSK) gece kararnamesi ile değişti.
Bazı yer bölge adliye mahkemesi daire başkanı ve üyeleri ile adli yargı hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi çalışmaları Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi´nce sonuçlandırılarak karara bağlandı.
HSK kararı ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davaların görüldüğü Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakim Mehmet Ağır, 3. Ağır Ceza Mahkemesi´ne başkan olurken, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Şamlı da 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı´na getirildi.

Üyeler de değişti
Ayrıca 2. Ağır Ceza Mahkeme üyesi hakim Ömer Tarakçı 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atanırken, hakimler Ahmet Topal ve Hanife Ok 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ne üye hakim olarak geldiler. Hakim Gökçe Bahar Öztürk de 3. Ağır Ceza Mahkeme üyesi olurken, hakim Zeliha Ertan 1. Ağır´a, hakim Musa Akyıldız da 4. Ağır Ceza Mahkemesi´ne üye hakim olarak atandı.

2. Çocuk Mahkemesi´nin faaliyetleri durduruldu
Öte yandan, HSK, Kayseri 2. Çocuk Mahkemesi´nin 05.06.2017 tarihi itibariyle faaliyetlerinin durdurulmasına 2. Çocuk Mahkemesi´nde görülmekte olan dava, iş ve arşiv dosyalarının 1. Çocuk Mahkemesi´ne devrine karar verdi.



31 MAYIS 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —