Tarih: 14.03.2017 17:17

FETÖ İMAMI ÖĞRETMENE 7.5 YIL HAPİS

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de, örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı, evinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen´in vaazları çıktığı ve FETÖ oturmalarında imamlık yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık B.E. ve avukatı hazır bulundu.
Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen ve evinde yapılan aramada Fetullah Gülen´in vaazları çıkan eski öğretmen B.E. 185 gündür tutuklu olduğunu belirterek, "Yemin ederim suçsuzum. Toplantılarda CHP´ye oy istediğim iddiaları yalandır. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Önceki celse dinlenen tanık O.D. ise FETÖ oturma toplantılarında sanığın dini sohbetler ettiğini, sohbetin son 10 dakikasında Fetullah Gülen´in ´Bamteli´ adlı videosunu izlettiği ve seçim zamanında CHP´ye oy istediğini anlattı. Tanık O.D., ayrıca sohbet sonrası sanığın gönlünüzden ne geçerse diyerek himmet istediğini de söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, sanığın suçunun sabit olduğu gerekçesiyle sanık B.E.´ye ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —