Tarih: 14.03.2019 17:47

FETÖ İTİRAFÇISI ASTSUBAYA

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamı ile ankesörlü telefonlarla ardışık şekilde görüştüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve görevinden geçici uzaklaştırma kararı olan astsubay etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık Y.E.A. ile avukatı hazır bulundu.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen tutuksuz sanık Y.E.A., mahkemede şunları söyledi: ?Askeri okula kendi emeğim ile girdim, kimsenin torpili olmadı. Ben İzmirliyim, İzmir´de askeri okulu kazandım. Orada bazı kişiler benimle görüşmek istediler, görüştük. 9,10 yıl geçtiği için hatırlamıyorum. Okulum bitip Kayseri´ye tayinim çıkınca Yakup diye birisi ile tanıştırdılar. Melikşah´ta ders verdiğini söylemişti, gerçek ismi mi bilmiyorum. 1 kaç defa görüştü, devrelerim ile sohbet toplantıları oldu, orada ara ara Gülen kitapları okunurdu. Ardışık arandığımız doğrudur. 17-25 Aralık´tan sonra devletimiz bu örgütün illegal bir yapı olduğunu söyledikten sonra bir daha görüşmedim, bize ulaşmak için aramış olabilirler. Görüşme isteklerini hep reddettim, telefonlarını açmadım. 6 aydır geçici olarak görevimden uzaklaştırıldım, görevime geri dönebilmek için beraatımı istiyorum.?

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Y.E.A.´ya ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —