Tarih: 25.12.2018 16:12

FETÖ SANIĞI İTİRAFÇI POLİSE

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ´örgüt üyesi´ olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan meslekten ihraç polis memuru Fatih D., 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, tutuksuz sanık meslekten ihraç polis memuru Fatih D., hazır bulundu. ´Örgüt üyesi´ olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyen Fatih D., "17-25 Aralık´tan sonra hemen ayrılıyorum demedim. Vicdani bir değerlendirme yaptıktan sonra, İstihbarat Şube´den çıkarıldıktan sonra ayrıldım. İstihbarat Şube´de genellikle bu yapıya mensup kişiler vardı" dedi.

Duruşma savcısı, sanığın ´örgüt üyeliği´ suçundan cezalandırılmasını ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını isterken, mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Fatih D.,´yi, ´Silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, İstinaf ve Yargıtay sürecini dikkate alarak, sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —