Tarih: 26.02.2019 17:09

FETÖ SANIĞINDAN

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan ve itirafçı olan askeri lise öğrencisi sanık, mahkemede FETÖ üyelerinin kendilerine ?harp okulu bittiği zaman sizi bayan arkadaşlarla tanıştıracağız, evlenerek mutlu, mesut yaşayacaksınız´ dediklerini anlattı. Sanık, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık B.K. ile avukatı hazır bulundu. O dönem askeri lise öğrencisi olan ve etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanık B.K. ?Bizleri isimlerini hatırlamadığım ´abiler´ ders çalıştırırdı. Bizlere ?harp okulu bittiği zaman sizi bayan arkadaşlarla tanıştıracağız, evlenerek mutlu, mesut yaşayacaksınız´ dediler. Ancak ben hiçbir bayan kimse ile görüşmedim. Ben bu yapıdan kopmak istedim ve 17-25 Aralık olayları sonrası da tamamen koptum? diye konuştu. Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

1 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık B.K.´ye ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —