FETÖ ÜYELERİ´NE

FETÖ ÜYELERİ´NE

?BYLOCK´ ÜZERİNDEN TALİMAT?

İlimizde tutuklanan  Fetullahçı Terör Örgütü  üyesi bir zanlının cep telefonundaki ByLock yazışmalarında, örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra, güvenlik güçlerinin ev araması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlara yer verilen 12 maddelik talimatname ele geçirildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ´ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt mensubu O.A´nın telefonunda yüklü gizli haberleşme programı ByLock programındaki yazışmaların içerik çözümlemesinde önemli bilgilere ulaşıldı.

ByLock´ta örgüt üyeleri arasında 17 Ocak 2016´da paylaşıldığı belirlenen ve FETÖ mensuplarının polisin ev araması esnasında dikkat etmeleri gereken hususlara yer verilen 12 maddelik talimatname, "aramada dikkat edilecek hususlar" başlığını taşıyor.

"Savcı aramada yoksa polis, muhtar, aza veya komşulardan en az iki kişi bulundurmak zorunda" ifadesiyle başlayan talimatnamenin birinci maddesinde, bunları ev sahiplerinin değil, polisin ayarlayacağı ve ev sahiplerinin kesinlikle komşu çağırmaması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Talimatnamenin diğer maddeleri ise şöyle:

" Polis, makul bir süre avukatın gelmesini beklemeli. Avukat gelecekse hemen aramaya başlayamaz. Makul bir süre beklemek zorunda.

Eve giren polislerden mutlaka polis kimliklerini ibraz etmeleri istenmeli.

Baştan polislere şu söylenmeli: Evime giren her polis arama tutanağını imzalamak zorunda, arama tutanağını imzalamayacak olan polis evime girmesin.

Arama kararı mutlaka kontrol edilmeli. İsim, adres ve kapı numarasına kadar doğru olmalı, yoksa hükümsüzdür.

Evde yapılacak aramada tüm arama ev sahibinin nezaretinde olmalı. Polisler kafalarına göre odalara dağılmamalı. Polisler salona alınıp bilahare sırayla ev sahibinin nezaretinde arama yapılmalı.

Polis eve galoşla falan girmedi ise arama sonunda herhangi bir zarar ziyan var mı diye sorulduğunda, bu soruya evet zarar ziyanımız var, polis eve ayakkabı ile girerek evi ve halıları pisletti. Bu evde namaz kılınmaktadır. Evimde zarar oluşmuştur diye cevap verilmeli.

Bilgisayar, flaş vs alınırsa bunların evde imajının alınması lazım. Evde alınamıyor ise mutlaka orada mühürlenmeli.

Evde polislerle sohbete vs girilmemeli. Polisler iyi davranıp ayak üstü ağızdan laf almak isteyebilir.

Başsavcı ifade alırsa dik durulmalıdır. Sayın başsavcım vs gibi tazim (Saygı gösterme, ululama) ifade eden beyanlardan kaçınmalı ve ezilmemeli. Başsavcıya bile savcı bey diye hitap edilebilir. Sonuçta sivil insanlar, başsavcının memurları değil.

Arama sonunda arama tutanağının bir sureti mutlaka talep edilmeli, normalde zaten verilmesi lazım.

Tüm bu hususlarda bir eksiklik varsa arama tutanağı imzalanırken mutlaka şerh düşülmeli ve bu hususların yerine getirilmediği yazılmalı."



Athena'nın didik didik aradığı araçtan uyuşturucu çıktı
38 suç kaydı olan babanın bıçakladığı kızı hayatını kaybetti
Akü hırsızları önce kameraya, sonra polise yakalandı
Elindeki kurusıkı tabanca ateş alınca yaralandı
Park halindeki otomobil kayarak aşağı uçtu
10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı
Kayseri’de hapis cezası bulunan 132 kişi yakalandı
KOM'dan kaçakçılara darbe
Kayseri'de 1 haftada 5 kişiye terörden işlem yapıldı
Zehir taciri polisten kaçamadı
Duramayan tır, 5 aracı biçti: 9 yaralı
Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı
Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı
Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi
84 polis ile aranan şahıslara operasyon