Tarih: 10.07.2017 16:41

FETÖ ZANLISI AHMET TÜRKMEN

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçı Terör Örgütü mütevelli heyetinde yer aldığı, üst düzey yönetici ve sözde  ?Adliye İmamı ? olduğu iddiasıyla bir yılı aşkın süredir aranan ve Ankara´da gözaltına alınan iş adamı Ahmet Türkmen, başka bir soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Kayseri´ye getirilerek ifadesi alındı?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ile Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün sözde İl imamı Sıtkı Baş´ın da aralarında bulunduğu 68 kişinin yargılandığı davada sanık olan Ahmet Türkmen, Ankara´da gözaltına alındıktan sonra hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle konduğu cezaevinden savcılık izniyle çıkartılarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi?

Hakkındaki başka dosyalarla ilgili sorgulanan Türkmen, işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden Ankara´ya cezaevine gönderildi.

Hakkında hazırlanan iddianamede "Anayasa´yı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle emniyete suistimal, ÖSYM Kanunu´na muhalefet, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun´a muhalefet" suçlarından dava açılan Türkmen, bir yılı aşkın süredir aranıyordu.

FETÖ´nün  Kayseri mütevelli heyetinde  yönetici  olduğu   ve örgütün sözde  ?Adliye İmamı´  olduğu iddia edilen Türkmen´in ismi, örgüt elebaşı Fetullah Gülen´in de aralarında olduğu, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümlerince vatandaşlıktan çıkarılacaklar listesinde yer almıştı.


(11 Temmuz 2017) Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


AHMET TÜRKMEN KAYSERİ EMNİYETİNDE İFADE VERDİ... paylaşan: kaytv
Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —