Tarih: 23.08.2017 17:19

FETÖ´DEN KHK İLE KAPATILAN

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de 15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin rektörü, akademisyenleri ve personelinin bulunduğu 3´ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı dava bir kez daha ertelendi. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar eski rektör Mahmut D.M., E.E. Burhaniye Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile, tutuklu sanıklar V.D., başka suçtan tutuklu Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi´nden O.G. ile tutuksuz sanıklar A.U., B.V., D.B., H.G., A.H., H.E., M.Y., M.M.Ö., H.K., M.Y., N.V., S.B., U.H. duruşma salonunda, tutuksuz sanık M.E.S. Bandırma Kapalı Cezaevi´nden SEGBİS ile hazır edilirken, tutuksuz sanıklar N.K., Y.C. ve N.U. duruşmaya katılmadı.
7 Ağustos 2016´da gözaltına alınan ve 15 Ağustos 2016´da tutuklanan Melikşah Üniversitesi rektörü Mahmut D.M., önceki celse "Hakkımda atılan iddialar, asılsız ve iftiradır. Kullandığım hat ile telefondaki İMEİ numarası uyuşmuyor. Bank Asya´da bulunan hesabım maaş hesabımdır. 2014 yılında maaşımda yaşanan artışın nedeni ise bilimsel teşvik ödülüdür. Ben örgütün kriptolu programı ByLock´u kesinlikle kullanmadım" diye konuşmuştu.
7 Mart 2017´de ilk celsesi görülen duruşma, üçüncü celsede de eksikliklerin giderilmesi için Kasım ayına ertelenirken, mahkeme heyeti 3 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —