Kayseri Barosunca tertiplenen “ Fikri ve Sınaî Mülkiyet Ceza Hukuku” konulu eğitim seminerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Cavit Dursun Kayseri Barosu olarak en büyük düsturlarının bilgi olduğunun altını çizerek “Şehrimizin ve meslektaşlarımızın ihtiyaçları hususunda bu eğitimleri belirleyerek yeni ufuklar, yeni yollar açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Barosunca tertiplenen ve bir otelin seminer salonunda gerçekleştirilen “Fikri ve Sınaî Mülkiyet Ceza Hukuku” konulu eğitim seminerine Yargıtay 19. Ceza Dairesi Onursal Başkanı Ramazan Özkepir, Yargıtay 19. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Yargıtay 19. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Erkal Hilmi Kart, Emekli Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, Ankara Barosu Üyesi Av. Tahsin Ulus ve ilimizde faaliyet gösteren hukukçular iştirak etti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, “Kayseri Barosu olarak bizim eğitimlerdeki en büyük düsturumuz bilgi güçtür, bilgi hazinedir diye dört yıldan beri bu eğitimleri aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu eğitimleri belirlerken sahada en çok yaşadığımız konularla birlikte siz değerli meslektaşlarımıza yeni ufuklar yeni yollar açmak için ve şehrimizin ihtiyacı olan hususları değerlendirerek bu eğitimleri belirliyoruz” diyerek şunları kaydetti. “ Fikri ve Sınaî Mülkiyet Hukuku da Kayseri ve çevresinde aslında en geniş şekilde uygulama alanı olan ve uygulama alanı olmasına rağmen de maalesef çok az bilinen alanlardan birisidir. Bu sebeple yine Sınaî ve Mülkiyet Hukuku ile ilgili konular daha çok başka illerden gelen avukatlarca ifa edilmektedir. Biz istiyoruz ki yerinde konuları bilen uygulamanın içinde olan çevre illerdeki bu konuyla ilgili konular ilimizin ve çevre illerin avukatlarının daha kolay çözülebileceği hususlarında değerlendirerek bu güzel eğitimi planladık. İnşallah kıymetli olacağını ve faydalar sağlayacağını düşünüyorum. Mesele bir ufuk açabilmek bunu artık tüm meslektaşlarımız biliyor.“.
Yargıtay 19. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu’da böyle seminerlerin düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayıp, ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’nın çok geniş yelpazedeki ürün ve eserlerden oluştuğunun altını çizerek "İyi işleyen fikri mülkiyet sistemine sahip olmak için deneyimlerim sonucunda 4 temel unsurun bir devlette olması gerektiğine inanıyorum. Birincisi, mevzuatınız olacak, ikincisi bu mevzuatı uygulayacak kurumsal alt yapınız olacak, üçüncüsü kamu farkındalığı ve toplumsal bilincin olması lazım, dördüncüsü hak sahiplerinin haklarını kendilerinin takip etmesi için etkin işleyen bir meslek birliği sisteminin ve toplu hak yönetimine sahip olacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.
Baro Başkanı Dursun’un açılış konuşmasının ardından Yargıtay 19. Ceza Dairesi Onursal Başkanı Ramazan Özkepir, Yargıtay 19. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Erkal Hilmi Kart, Emekli Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan’ın ‘Fikri ve Sınaî Mülkiyet Ceza Hukuku’ konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
(14 Mart 2020) FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET CEZA HUKUKU SEMİNERİ
KAYSERİ BAROSU BAŞKANI DURSUN: “YENİ UFUKLAR AÇMAK İSTİYORUZ”
Kayseri Haber Gazetesi
Orjinal Habere Git