"Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek olmalıyız"

Saadet Partisi İl Başkanı Erdal Altun, İl Divan Toplantısı'ndaki konuşmasında "mazlum coğrafyalarda" yaşananlara dikkati çekti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Siyaset 5.10.2024 14:06:00 177 0

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Gazze, Lübnan, Irak ve Doğu Türkistan gibi mazlum coğrafyalarda yaşananlara dikkati çeken Altun, “Gönlümüz mücahitlerin, mazlum ve masum kardeşlerimizin yanında. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, ümmetin tek kalp halinde atmasını sağlayacak olan bizleriz. Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Erdal Altun, "Arap Baharı'nın başlangıcında, Erbakan Hocamızın uyarılarının hiçe sayıldığını biliyoruz. Bu süreçte dökülen kanlar, başlatılan yeni işgallerin bir sonucudur." dedi.

Suriye iç savaşı sırasında partilerinin barış çağrısında bulunduğunu hatırlatan Altun, "Bizi Esadcı olmakla suçladılar. Bugün ise, Suriye ile görüşme talebinde bulunmaktan başka çareleri kalmadı." diye konuştu.

Filistin'de siyonist İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara uzun süredir tanık olduklarını vurgulayan Altun, yıllardır siyonizm konusundaki uyarılarının dikkate alınmadığını kaydetti. 

Altun, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne de değinerek, "İktidar ortağı MHP'nin ve hükümetin bu konuda attığı bir adım görebiliyor muyuz" diye sordu. 


"Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek olmalıyız"
CHP'li Genç, Sayıştay’ın Sanayi Bakanlığı raporunu değerlendirdi
AK Parti Türkiye Buluşmaları yarın gerçekleştirilecek
AK Parti'de yeni il başkanı kim olacak? Yeni aday belirlendi!
Kayseri Milletvekili Dursun Ataş partisinden istifa etti!
AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm'den dikkat çeken açıklama!
Müjde! Yeni siyasi partilerimiz oldu
AK Parti Kayseri Teşkilatı 23. yılını kutladı
AK Parti'den, CHP'ye sürpriz ziyaret
Büyükkılıç, AK Parti'nin 23.yaşını kutladı
İl Başkanı Coşkun görevinden ayrıldı
"AK başkanlardan" istişare toplantısı
CHP'li üyelerden Kocasinan Belediye Meclisi'ne eleştiri
Kayseri heyeti Bakan Kurum'u ziyaret etti
AK Parti'li Vekil Cıngı'dan Soğanlı'ya davet