Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mehmet Deveci haber ekibimize yaptığı değerlendirmede tam buğday unu ekmeği fiyatlarının yüksek olduğunu vurgulayarak fırıncı esnafının Tam Buğday Unu ekmek üretemediğini belirterek şunları kaydetti... " Geçmişte aldığımız 70 kuruş olan ekmek fiyatımızda un fiyatları 50 liranın altındaydı, şu an 57 liraya 60 liraya un fiyatları var, esnaf maaliyetlerin bu şekilde yükselmesinin ayrıca da 50 kuruşa ekmeğin satılmasının altında eziliyor. Ekmeği belirlenen fiyata satabilmemiz gerekiyor, büyük marketler de rekabetin bu şekilde devam etmesini istiyorlar"
Deveci sözlerininsonunda Tam buğday ekmek üretimine geçilebilmesi için; "Tarım İl Müdürlüğünün `somun ekmek` üreten fırınları denetleyip, numuneler alarak bunların "kodexe" uygun olup olmadığını laboratuvar sonuçlarıyla ortaya koyması gerektiğini vurgulayarak denetim yetersizliğininde bu tablonun ortaya çıkmasında etkili olduğuna dikkat çekti...