Turizm Haftası kutlamaları farklı etkinliklerle devam ediyor… Hafta kapsamında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nde düzenlenen geleneksel yemek yarışmasında büyük çoğunluğu ilimiz mutfağına ait olmak üzere toplam 37 yemek yarışırken
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`ndeki yemek yarışmasına, Vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Yasemin Özata Çetinkaya, Kutür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Vali Orhan Düzgün`ün eşi Gül Düzgün, ve davetliler katıldı.
Öğrenciler, soğuk mezeler, hamur işi, ana yemek ve tatlı kategorilerinde 37 çeşit yemek ve tatlı ile yarıştı.
Yaprak sarması, yağlama, yağ mantısı, şebit gibi yöresel yemeklerle, nevzine gibi yöresel tatlıların yer aldığı yarışmada, okul şefleri ve Meslek Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı ve `Şehzade düğünü` adını verdikleri, fırında kuzu, tavuk, keklik, iç pilavı, pastırmalı kuru fasulye, etli bamyanın yer aldığı Osmanlı mutfağına ait yemekler davetlilerden büyük ilgi görürken, ilimöiz mutfağının eşsiz tatlarıda beğeni topladı..
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Aziz Büyükkapı, etkinlikle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Yemek yarışmalarında geleneksel hale getirdiğimiz Kayseri`nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla her yıl, Erciyes dağı, Kapuzbaşı, Kayseri kalesi gibi kentin simgelerinin maketinden pasta yapıyorduk. Bu kez Osmanlı mutfağı ve Kayseri mutfağının yer aldığı `Şehzade düğünü` adını verdiğimiz köşe ile gençlerimize Osmanlı`dan bu yana mutfaklarımızı süsleyen yemekleri de tanıtmayı amaçladık." İfadesini kullandı…