Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ÜniAK Kampüs Buluşmaları kapsamında Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Başkan Büyükkılıç, “Yıllardır sizlerin sesi olmaya, sizlerin anlayışını hayata geçirmeye, gençlerimize layık olmaya gayret ediyoruz” dedi.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ÜniAK Kampüs Buluşmaları kapsamında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gençlerin taleplerini ve sorularını da samimi bir şekilde dinleyip, cevapladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda üniversiteli gençlere hitap eden Başkan Büyükkılıç, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü hatırlatarak, “Akif, Millete, ‘Mevla’m bir daha böyle bir şiir yazdırmasın’ demiş. Bugün KAYMEK’in İstiklal Marşı’mızla ilgili okuma yarışması var. Orada gençlerimize ödüller verilecek. Binlerce yavrumuz bu anlayışta yetiştirilmeye çalışılıyor” dedi.
“İstiklal Marşı’mıza sahip çıkacağız, bu topraklara hepimiz çıkacağız”
İstiklal Marşının 3’üncü kıtasını okuyan Büyükkılıç, “Milli Marşımız, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım, Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.’ diyor. O açıdan hepimiz birer Türk genci olarak bu anlayış içerisinde İstiklal Marşı’mıza sahip çıkacağız. Arif Nihat Asya’nın dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ o işte uğrunda öleceğimiz vatan ve uğrunda ölünmüş olup bugün bize vatan olarak bırakılmış olan bu topraklara hepimiz sahip çıkacağız” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, “Yıllardır sizlerin sesi olmaya, sizlerin anlayışını hayata geçirmeye, Kayseri’mizi manevi bir iklim içerisinde bir huzur şehri olarak paylaşmaya, gençlerimize layık olmaya gayret ediyoruz” diyerek gençlere dijital bağımlılık ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
“Kayseri, doğal güzelliğiyle, açık hava müzesi”
Kapuzbaşı Şelaleleri’nden Soğanlı Vadisi’ne kadar kentin adeta bir açık hava müzesi olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Kayseri, doğal güzelliğiyle, açık hava müzesi anlayışıyla, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış yaklaşımıyla, herkesin sahip çıkacağı, büyükşehirlerin konforunu yaşatıp, büyükşehirlerin sıkıntısını en az yaşatan bir büyükşehirdir” şeklinde konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde İl Halk Kütüphanesi, Mimar Sinan Kent Müzesi ve Mutfak Sanatları Merkezi’nin bitmek üzere olduğunu hatırlatarak, eğitim, turizm ve gastronomi alanında çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
“Sporun başkenti olma konumuna gelmemiz lazım”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şöyle konuştu:
“Özellikle gençler bizim için çok önemli. Şehrimizi her yönüyle geleceğe hazırlama yarışı içerisindeyiz. Ama bu yarışta en çok rol alması gerekenler sizlersiniz. Kayseri, 2024 Avrupa Spor Şehri olarak ünvan aldı. Bizim bunu geliştirmemiz lazım. Bunu pekiştirmemiz lazım. Sadece spor şehri olmaktan öte sporun başkenti olma konumuna gelmemiz lazım. Merkezi ile taşrasıyla, malumunuz taşrada da meslek yüksekokullarımız var. Taşrayı özendirmemiz lazım. Ne ile hizmet ile buluşturarak. Tarım ve hayvancılıkta şu anda Kayseri, 6’ncı sıraya yerleşti. Belediye ve çifti iş birliği ile. Allah’a çok şükürler olsun. Yatırımdan yatırıma en çok pay ayıran Büyükşehir Belediyesi olurken, tarım ve hayvancılıkta en çok pay ayıran yegâne büyükşehir olarak ayrılıyoruz.”
Başkan Büyükkılıç, en önemli işlerinin gençler olduğunu belirterek, “Siz bizim için önemli ve anlamlısınız. Biz bir gencimizin kaybolmasına, başka mecralara sürüklenmesine değerlerinden uzaklaşmasına gönlümüz tahammül etmez” ifadelerini kullandı.
Yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koştuklarını, ekibi ile birlikte gece, gündüz demediklerini vurgulayan Büyükkılıç, Belediyecilik denilince akla Kayseri gelir, bulunduğumuz yerin, ailemizin, milletimizin kadir, kıymetini bileceğiz. Sosyal belediyecilik, kütüphaneler bağlamında çok iyi noktadayız. Üniversitelerimizde çay, çorba desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.
“Bizim bu projemizi belediyeler İstanbul’da vaat olarak paylaşmış”
Başkan Büyükkılıç, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhaneleri ile otel konforunda vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsana değer vermenin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bizim bu projemiz, TBMM’de meclise taşındı. Geçenlerde İstanbul’da billboardda gördüm, bizim bu projemizi belediyeler vaat olarak paylaşmış, hoşumuza gitti, güzellikler paylaşılmalı. Hospis diye projemiz var, İstanbul Üniversitesi’nden birincilik ödülü aldı. Engelsiz Yaşam Merkezi’miz Türkiye’de kendisinden söz ettiren proje ile hizmet veriyor.”
On binlerce gence ücretsiz kurs ve eğitim verdiklerini anımsatan Büyükkılıç, ‘Kayseri’mizde bir aile anlayışı içerisinde hizmetlerimizle sizleri buluşturmaya özen gösteriyoruz’ derken, program soru, cevap şeklinde devam etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gençlerin taleplerine de anında talimat vererek, yerine getirdi.
Başkan Büyükkılıç, gençlere Çanakkale gezisi sözü de vererek, “Çanakkale’yi mutlaka sevgili gençlerimizin her birinin görmesi gerekir” diye konuştu.
Büyükkılıç’a öğrenci buluşmasında daire başkanları da eşlik etti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’de mandacılığı geliştirmek ve manda ürünlerini markalaştırmak için yapılan çalıştayın raporunu Bakanlığa sundu. Kent, mandacılıkta ihtisas merkezi olma yolunda ilerliyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan 12 milli sporcu ve antrenörlerini makamında ağırladı. Çiçek, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Detaylar Haberimizde...
İYİ Parti heyeti, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel'i ziyaret ederek şehirdeki göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..