Sosyal medyada kurulan ´Etkinlik Kayseri´ adlı platformda bir araya gelen ve büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kitapseverler; her zaman her yerde kitap okumanın mümkün olduğuna dikkat çekerken ayrıca köy okullarına gönderilmek üzere kitap bağışı da kabul edildi.
6 yıllık onarım ve yeniden düzenlemenin ardından geçtiğimiz günlerde yeniden hizmete açılan Tarihi Kayseri Kalesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ?Kayseri Kitap Okuyor ?etkinliğinde sosyal medya üzerinden organize olan büyük çoğunluğu gençlerden oluşan kitapseverler kitap okuyarak, okumanın önemine dikkat çektiler?
Geleneksel hale getirilerek bu yıl üçüncü kez yinelenen etkinlik ile ilgili bilgiler veren etkinlik sorumlusu Oğuzhan Abdi Oğuz, her zaman her yerde kitap okumanın mümkün olduğuna vurgu yapıp, kitap okumanın yanında kitap bağışı da kabul ettiklerini belirterek şunları kaydetti. ?2017 yılında başlatmış olduğumuz ? Kayseri Kitap Okuyor´ projemizin üçüncü yılındayız. Bu yıl Kayseri Kalesinin açılması münasebetiyle kitaplarımızı burada okuyoruz. Farkındalık oluşturmak, kitap okumanın önemini anlatmak için yapmış olduğumuz etkinlik bu bizim. Aynı zamanda bu etkinlikte kitap bağışı da alıyoruz. Kayseri´de çevre ilçelerde bulunan köy okullarımız öncelikli olmakla beraber Doğu´da kitap ihtiyacı olan okullarımıza bağış yapıyoruz. İlk sene 10 koli, geçen sene de 20 koli kitap bağışı yapmıştık. Bu yılda inşallah 30-40 koli kitap bağışı yapmak istiyoruz. Hafta boyunca Etkinlik Kayseri grubumuzun bulunduğu derneğimizde kitap bağışı almaya devam edeceğiz. Bu etkinliği yapmamızdaki asıl amaç kitap okuma alışkanlığı Kayseri´de ve ülkemizde az. Biz burada hem eğitimci kimliğimizle hem de farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlemiş oluyoruz. Gönüllü arkadaşlarla yapmış olduğumuz etkileşim. Tüm burada ki insanlar sosyal medya aracılığı ile geliyorlar. İnsanlara sadece bir gün değil her gün kitap okumasını öneriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. ?
HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU
(7 Ekim 2019) GENÇLER, KAYSERİ KALESİ´NDE KİTAP OKUDU
Kayseri Haber Gazetesi
Orjinal Habere Git