Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahip Kayseri’nin tanıtılmasının önemine değinerek, bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında gençlerin özel bir önem sahip olduğunu belirtti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülke genelinde “Şehirler ve Kültürler Projesi” yürüttüğünü ve Kayseri olarak bu projeye özel önem verdiklerini kaydeden Vali Düzgün, proje kapsamında ilk olarak Eskişehir, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa’dan gelen 160 genci ağırladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“1 Ağustos’ta ilimize gelen 160 gencimizi Yeşilhisar Soğanlı Örenyeri, Sultansazlığı Milli Parkı, kent merkezindeki Selçuklu Medeniyetleri Müzesi ve Selçuklu dönemi eserleri, Ağırnas’ta ki dünyaca ünlü mimarımız Mimar Sinan Evi ve ilimize ait pek çok tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler. Bu gençlerimiz memleketlerine döndüklerinde ilimizin birer kültür ve turizm elçisi olarak ailelerine, arkadaşlarına buraları anlatacaklar ve turizm sektörümüzün gelişmesine katkı sağlayacaklar.”
Vali Düzgün, tanıtım çalışmalarının genç gruplara yönelik devam edeceğini ve Ağustos ayı boyunca Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Eskişehir’den gelecek yüzlerce gence Kayseri’nin tarihi ve kültürel mekânlarının tanıtılacağını söyledi. Vali Düzgün ayrıca Bakanlığın ”Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında Kayseri’den de 135 kişilik grubun Çanakkale’ye gönderildiğini sözlerine ekledi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.