GİYİM SANAYİ SİTESİ ÇALIŞANLARI

GİYİM SANAYİ SİTESİ ÇALIŞANLARI

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLSİN İSTİYORLAR ?

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLSİN İSTİYORLAR?

Giyim Sanayi Sitesinde çalışan işçiler haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Kar usulüyle çalışan işçiler işveren tarafından mağdur edildiklerini iddia edip, sıkıntılarının giderilmesi  için yetkililerden  yardım istediler?

Meydan Park´da  bir araya gelen işçiler Giyim Sanayi Sitesi içerisinde farklı kurumlarda çalıştıklarını belirterek emeklerinin karşılıklarını  alamadıklarını iddia edip yetkililerden yardım istediler?

İşçiler adına konuşan Özgür Öztürk isimli  işçi ?Biz ayakkabı emekçileri olarak hakkımızı aramak için buradayız. Bizim amacımız bu zor geçim devrinde refah düzeyinde bir yaşam sağlamak için hakkımızı arıyoruz? dedi  ve ekledi? ?Her türlü hakkımızı aramak için biz buradayız. Bütün sigortamız, bağkurumuz bize ait. Bütün geçimimiz bize ait. Dükkan kirasından elektrik faturasına, makine iğnesine kadar bize ait. Kazandığımıza, elimize geçene bakıyoruz hiçbir şey yapamıyoruz. Rahat bir geçim sağlayamıyoruz. Eskiden ayakkabı emekçileri olarak asgari ücretin çok çok üstündeydik. Şimdi ise fabrikalarda asgari ücretle çalışanlar bizden çok çok daha iyi ekonomik düzeyde. Biz parça başı çalışıyoruz. Fiyatlarımız en dip fiyat olduğu için  tavan, fiyat istiyoruz. Rahat  bir yaşam için, bu bizim de hakkımız.  Bizim amacımız hakkımızı almak, başka bir derdimiz yok. Taban fiyatımız 2.5  lira. Bu ayakkabının dikiş bölümü. 100 çiftte 250 lira. Bunu da bir kişi tek başına yapmıyoruz, beş kişiyle dikiyoruz günlüğün 50 liraya geliyor. alın terimizle zarar ediyoruz. Cumartesiden cumartesiye para günümüz olur, cebine para koymadan giden arkadaşlarımız var. Bizim amacımız hakkımızı almak. Bizimde geçindireceğimiz ailemiz var, bizde insanız, bizde rahat  yaşamak istiyoruz. Ayakkabı mimarı biziz. Sayacı olmadan ayakkabı olmaz. ?

HABER:  SÜLEYMAN ERDOĞAN



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet
Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül
‘Büyük Su Projesi’ başladı
"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"
Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı
Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek