Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ´Barış için Akademisyenler İnisiyatifi´ tarafından yayımlanan bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Enderun Derneği hizmet binasında basın açıklaması yapan Mazlum-Der Şube Başkanı ve Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş imzalanan bildirinin kamu vicdanına aykırı olduğunu vurgulayarak, "Birçoğunun okumadan imzaladığı belli olan, daha sonra büyük bir kısmının imzasını geri çektiği bu bildiri, isminin önüne öğretim üyeleri vasfı bulunan insanlar adına talihsiz bir açıklama, kamu vicdanında karşılığı olmayan kabul edilemez bir girişimdir" ifadesini kullandı?
Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş yaptığı açıklamada akademisyenlerin bin 128 imzanın atıldığı bildiriyi talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdiğini belirterek, "PKK silahlı örgütüne "silah bırak" diyemeyip, devleti katliam yapmakla suçlayan akademik unvanlı bu kişilerin yayınladıkları bildiriyi şiddetle kınıyor, onları imzalarını geri çekerek hatalarından dönmeye, değilse devletteki görevlerini bırakmaya davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu?
Devletin vatandaşını korumak için yapması gerekeni yaptığını ifade eden Taş; "Devlet vatandaşını korumak, kamu düzenini sağlayarak şehirleri işgale kalkışan PKK militanlarının direnişini kırmak için, operasyonlarını devam ettirirken akademisyen unvanlı, ülkemizin farklı üniversitelerinde görevli bin 128 akademisyen PKK´nın saldırılarını görmezden gelerek, saldırılan şehirler, yakılan yıkılan beldeler, onların marifetiyle olmamış da devletin saldırısı ile olmuş gibi devleti katliam yapan güç gibi gösteren bir bildiriyi yayımlayarak talihsiz bir harekete kalkıştılar" açıklamasında bulundu.
Taş, imzalanan bildirinin kamu vicdanına aykırı olduğunu vurgulayarak, "Birçoğunun okumadan imzaladığı belli olan, daha sonra büyük bir kısmının imzasını geri çektiği bu bildiri, isminin önüne öğretim üyeleri vasfı bulunan insanlar adına talihsiz bir açıklama, kamu vicdanında karşılığı olmayan kabul edilemez bir girişimdir" şeklinde konuştu.
Bildiride imzası bulunan akademisyenlerin akademisyenliği bırakıp siyasete girmesi gerektiğini vurgulayan Taş; "Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak 30 yıldan bu yana insanımızın kanını akıtan, son 6 ayda yaptığı saldırılarda çok sayıda sivil masum insanları şehit edip ölümüne sebep olan, camilere, okullara, hastanelere, kamu binalarına saldırıp, mabetleri ve kutsal kitapları yakıp bombalayan, çok sayıda insanımızı bulundukları yerleri terk etmek zorunda bırakan PKK silahlı örgütüne ´silah bırak´ diyemeyip, devleti katliam yapmakla suçlayan akademik ünvanlı bu kişilerin yayınladıkları bildiriyi şiddetle kınıyor, onları imzalarını geri çekerek hatalarından dönmeye, değilse devletteki görevlerini bırakmaya ve siyasete girmeye davet ediyoruz" dedi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.