GÖZ KANLANMASINI HAFİFE ALMAYIN

Ercisyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğrertim Üyesi Pr.Dr. Kuddusi Erkılıç gözdeki kanlanmanın ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini vurgulayarak "Gözde kanlanma, görme kaybına yol açma potansiyeli olan bir bul

Sağlık 4.02.2015 22:15:17 0

Editör

admin

GÖZ KANLANMASINI  HAFİFE ALMAYIN
Haberi Sesli Oku

Ercisyes  Üniversitesi  Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana  Bilim Dalı Öğrertim Üyesi  Pr.Dr. Kuddusi Erkılıç  haber  ekibimize yaptığı değerlendirmede  gözde ağrı oluşmasının göz hastalıklarının en önemli belirtisi olduğunu  vurguladı…   Uygun tedavilerin erken dönemde başlanmasının önem arz ettiğini kaydeden  Erkılıç  sözlerini şöyle sürdürdü…  "Göz hastalıklarından biri glokom, yani göz tansiyonu hastalığıdır. Göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin hasara uğramasıdır. Ağrı başlamasıyla glokom hastalığı gözde kanlanma ile belirti verebilmektedir. Daha bir takım tedavi edilebilen hastalıklar da gözde kanlanma ile sonuçlanabilir. Bunlardan en sık görünenleri gözün iç zarının iltihaplanmalarıdır. Bunlar bahar mevsimlerinde yaygın olarak toplumda görülebilmektedir, mikrobik olarak bulaşabilmektedir."

Pr.Dr. Erkılıç sözlerinin devamında   gözdeki kanlanmanın basit bir sorun olmadığına dikkat  çekip,  erken tanı ve tedavinin ileride kalıcı hasarların ortaya çıkmasını engelleyeceğini ifade ederek "Gözde kanlanmaların büyük çoğunluğu yüzde 90-95`i basit kanlanma dediğimiz, konjuktivitlerden kaynaklanan kanlanmadır. Daha ciddi kanlanmalar daha düşük orandadır. Bunlar yüzde 5-10 oranındadır. Yüzde 90-95 yüksek bir oran değil ama yüzde 5-10 oran da düşük oran değildir. Sonuçta, gözde kanlanma görme kaybına yol açma potansiyeli olan bir bulgudur" değerlendirmesinde  bulundu…

Öte yandan  tablet, diz üstü bilgisayar yada  masa üstü bilgisayarların monitörlerine uzun süreli olarak  bakmanın gözleri  aşırı derecede yoracağının  da altını çizen  Pr.Dr. Erkılıç özellikle çocukların bilgisayar ve  televizyon başında uzun süreli  zaman geçirmelerini, ekrana yada monitöre çok yakından bakmamalarını  tavsiye ederek  “Böyle durumlarda en azından  değişik açı ve uzaklıklarda  bakarak gözü dinlendirmeliyiz…”  ifadesini kullandı…

Haberi İzle