Tarih: 12.05.2017 15:31

GÜL´ÜN BABASI´ NIN PERŞEMBESİ´NDE

Facebook Twitter Linked-in

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün babası Ahmet Hamdi Gül´ün ölümünün İLK Perşembe günü yerel adet gereği ´Perşembe´ yemeği ile konuklara, üzerinde arkasında babasının doğum ve ölüm tarihinin yazılı olduğu ´Hilye´ dağıtıldı?
Geçen pazar günü kaldırıldığı hastanede yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeni ile hayatını kaybeden ve pazartesi günü toprağa verilen babası Ahmet Hamdi Gül´ün yasını baba ocağında tutan Abdullah Gül, 5 gündür taziye çadırına gelenlerin başsağlığı dileklerini kabul ediyor.
Gül ailesinin Kayseri´nin yerel adet olduğu üzere babasının babalarının ruhu için hazırlanan ´Perşembe´ yemeğini gün boyu misafirlere ikram edlldi?
Gül ailesi konuklarına ayrıca arkasında ´Hacı Ahmet Hamdi Gül ruhuna Fatiha-18 Aralık 1926/7 Mayıs 2017´ yazılı Hz. Muhammed´in görünüşünün anlatıldığı ´Hilye´ armağan edildi?
Kayserililer de, gün boyu Kuranı Kerim ve dualar okunan taziye çadırındaki cenaze yemeğine baklava, börek ve yaprak sarması getirdi.
Bu arada Kayserili yayıncı İrfan Birol da Abdullah Gül´e taziye çadırında, ilk sayfasında kendisinin portresi bulunan ´Kayseri´nin boyama kitabını´ hediye etti.


Video Haber


(12 MAYIS 2017) GÜL´ÜN BABASI´ NIN PERŞEMBESİ´NDE
MİSAFİRLERE ?HİLYE´ DAĞITILDI?

Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —