Tarih: 29.07.2024 13:26

Gurbetçilerin Kayseri Kapalı Çarşı sevgisi

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, tatillerini geçirmek ve alışveriş yapmak için Kayseri ve çevre illere geldiklerinde, tarihi Kapalı Çarşı'yı tercih ediyorlar. Gıdadan düğün alışverişine, kıyafetten ayakkabıya kadar aradıkları her türlü ürünü burada bulabiliyorlar.

Gurbetçiler, Kayseri'nin yanı sıra Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Sivas gibi illere de giderek alışveriş merkezleri, mağazalar, tarihi Kapalı Çarşı ve Kadınlar Çarşısı'nda yoğunluk oluşturuyor. İstanbul Kapalı Çarşı'dan sonra Anadolu'nun en büyük çarşısı olan tarihi Kapalı Çarşı ve pastırmacıların bulunduğu Kadınlar Çarşısı, gurbetçilerin en çok tercih ettiği yerler arasında.

Kapalı Çarşı'da ayakkabı mağazası sahibi İbrahim Kılıç, gurbetçilerin gelmesiyle işlerinin canlandığını ve özellikle düğünler için ayakkabı arayan müşterilerinin arttığını belirtiyor. Erkek giyim mağazası sahibi Ziya Aydın ise, gurbetçilerin alışveriş için çarşıya gelmelerinden duyduğu mutluluğu dile getiriyor ve hazırlıklarını gurbetçilerin isteklerine göre yaptıklarını vurguluyor.

Pastırmacı Abdullah Akçakoyunlu da gurbetçilerin ekonomiye olan katkısına dikkat çekiyor ve gurbetçilerin Avrupa'nın en güzel şehirlerinden "vatanım" diyerek Türkiye'ye geldiklerini, kazandıkları parayı burada harcadıklarını söylüyor.

Almanya Bremen'de doğup büyüyen ve baba ocağı Kırşehir'e tatil için gelen Veysi Albayrak, her yıl geldikleri Kapalı Çarşı'dan memnun olduklarını belirtiyor. Sünnet düğünü için sünnetlik aldığını ve fiyatların burada daha uygun olduğunu ifade ediyor.

Danimarka'da yaşayan ve tatil için Sivas'a gelen Hakan Kardaş, tarihi Kapalı Çarşı'yı fiyatların uygun olmasından dolayı tercih ettiğini ve çocuklarına çeşitli kıyafetler aldığını belirtiyor.

Almanya'nın Berlin şehrinden memleketi Kayseri'ye tatil için gelen Ramiye Kenar ise, 11 ay boyunca memleket hasreti çektiklerini ve Kapalı Çarşı'da hem kendisi hem de çocukları için alışveriş yaptığını anlatıyor. Kenar, "Orada zaman bir türlü geçmiyor, 11 ay 2-3 yıl gibi geliyor. Buraya özlem duyuyoruz. Aslında temelli de dönmek istiyoruz ancak şartlarımız uygun değil." diye konuşuyor.

Kayseri Kapalı Çarşı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Raşit Benk, gurbetçilerin Türkiye'ye giriş yapmasıyla çarşıda hareketliliğin başladığını ve esnafın işlerinden memnun olduğunu belirtiyor. Benk, çarşının sadece Kayseri'ye değil, Kırşehir, Sivas, Nevşehir ve Yozgat gibi kentlere de hitap ettiğini, gurbetçilerin piyasaya hareket getirdiğini ve çarşıdaki ürün portföyünün çok geniş olduğunu söylüyor.

Kapalı Çarşı'da ayakkabıdan giyime, gıdadan hediyelik eşyaya kadar her türlü ürün bulunabiliyor. Esnaf, her zaman sezona hazırlıklı olarak çalışıyor ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik ürün takibi yapıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —