HAKAN ÖĞRETMEN´İN

HAKAN ÖĞRETMEN´İN

KÜÇÜK CENNETİ

Bügün 24 Kasım Öğretmenler Günü? Hakan Dursun, mesleğine aşık bir  öğretmen? Alpaslan İlkokulu´nda görev  yapan 23 yıllık sınıf öğretmeni Hakan Dursun meslek hayatı boyunca öğrencilerine okulu ve dersleri sevdirmek  ve  vatana millete faydalı bireyler yetiştirmek için  insan üstü  çaba  sarf  etmiş bir isim. Geride kalan 23 yıla rağmen hala öğretmenliğe başladığı ilk günkü enerjisini   koruyan  Hasan öğretmen ?Ne yazık ki matematik fukarası bir ülkeyiz? tespitinden yola çıkarak  öğrencilerine matematik  dersini sevdirebilmek için velilerin küçük  katkıları ve kendi imkanları ile sınıfı  küçük bir cennet köşesine çevirmiş? İşte Hakan Öğretmenin küçük cenneti?

Alpaslan İlkokulu´nda görev yapan 23 yıllık sınıf Öğretmeni Hakan Dursun meslek hayatı boyunca öğrencilerine okulu ve dersleri sevdirmek  ve  vatana millete faydalı bireyler yetiştirmek için  insan üstü  çaba  sarf  etmiş bir isim.  Geride kalan 23 yıla rağmen hala öğretmenliğe başladığı ilk günkü enerjisini   koruyan  Hakan Öğretmen,   ?Fiziki ortamın eğitime %14-16 katkısı var? tespitini  velilerle paylaşarak  öğrencilerine okulu ve dersleri sevdirmek için sınıfı  küçük bir cennet köşesine çevirdiğini  belirtti. Hakan Öğretmen, ?Bu doğrultuda velilerimin de desteğini alarak fiziki ortamı değiştirip, güzelleştirdiğimizde öğrencilerim çok mutlu oldular. Sınıfa daha heyecanlı, hevesli ve istekli gelmeye başladılar. Sınıfımızı sahiplendiler. Onlarda gözlemlediğim bu durum başarılarına da yansıdı. Ve derslerimiz daha keyifli geçmeye başladı? değerlendirmesinde bulunup, genç meslektaşlarına  bu yöntemi tavsiye etmekten de geri durmadı?

Hakan  Öğretmen  sözlerinin  devamında başarıyı yakalamak  adına  matematik ve diğer derslerde gerçek öğrenmeye ve keşfetmeye dayalı bir eğitim anlayışı benimsediklerinin altını çizerek yaptığı  çalışmaları  şöyle ifade  etti: ?Ülkemizde özellikle matematik derslerinde ezbere dayalı bir sistem uygulandığından öğrencilerimiz çok başarısız. Ne yazık ki matematik fukarası bir ülkeyiz. Bunu düşünerek matematik derslerine yönelik her türlü materyali sınıfımıza getirdik. 7-11 yaş dönemi somut işlemler dönemi olduğu için sayma çubukları ile konu somutlaştırılmakta daha sonra da somutlaştırılan bu konu üzerinde işlem yapmaları sağlanmaktadır. Ben bu uygulama ile öğrencilerimin görsel hafıza, görsel okuma, somuttan soyuta geçiş ve pozitif transfer becerilerini geliştirip çevresindeki her türlü materyali öğrenme sürecinde kullanarak gerçek ve keşfederek öğrenmelerini sağlıyorum.?

Hakan Öğretmen 23 yıldır  hiç eksilmeyen  şevk ve enerji ile  öğrencileri  arasındaki  uyumu güçlendirmek ve başarıyı yakalamak adına sevginin dilini sınıfında etkin kıldığını vurgulayarak, ?Ayrıca öğrencilerim sınıf içerisinde iş birliğine dayalı gruplar oluşturup birbirleriyle tartışarak sorunlara çözüm buluyorlar. Bu da problem çözme becerilerini ve iç motivasyonlarını artırıyor. Bunların dışında müzik derslerinde melodi eşliğinde şarkılar çalıp söylüyor, beden eğitiminde farklı spor dallarıyla tanışıyorlar. Bunlar da öğrencilerimizin gelişimine büyük katkılar sunuyor? ifadesini kullandı?

Sözlerinin sonunda, ?Eğitimde istenildikten sonra yapılamayacak hiçbir şey yoktur. İnşallah bu uygulamalar diğer okullara ve sınıflara da örnek olur? diyen  Hakan Dursun  öğretmen, ?Bu vesile  ile bütün meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum? temennisi ile  noktayı koyarken, bizde Hakan Öğretmenin  meslek aşkının  bütün  eğitim camiasına  örnek olmasını diliyoruz?

HABER:  SAMET KARATOPRAK

 



Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül
‘Büyük Su Projesi’ başladı
"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"
Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı
Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek
Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı