GENİŞ KAYSERİ TARİHİ 2. KİTABI ÇIKTI ?
Araştırmacı - Yazar Halit Erkiletlioğlu´nun ?Geniş Kayseri Tarihi 2. Kitabı? çıktı. Erkiletlioğlu haber ekibimize yeni kitabına dair yaptığı değerlendirmede yeni kitabında son 2000 yıllık Kayseri tarihine ait bilgilerin yer aldığını kaydetti?
Araştırmacı Yazar Halit Erkiletlioğlu, geniş Kayseri tarihi kitabının ikinci baskının çıktığını duyurdu? Erkiletlioğlu kitabın içeriği dair yapmış olduğu değerlendirmede eserin Kayseri´nin 2000 yıllık tarihine ait bilgilerin yer aldığını vurgulayarak şöyle konuştu?
?Kayseri çok kadim eski bir şehir M.Ö 4000 Yıllarına kadar inen bir tarihi var 2000 yılda buradan olduğuna göre 5 -6 bin yıllık bir tarihi bulunmak ta . bu tarih içinde kayseri şehri coğrafya olarak bir çok kavime ev sahilliği yapmış, yani Hititlerden başlayarak Asur ticaret kolonileri yakınımızdaki Kültepe kaniş, şehri de olmak üzere daha sonra Mazaka daha sonra esobya (Erciyes´in eteklerinde kurulan şehirler ) ve kayseri ismini alarak isim değiştirerek günümüze kadar gelmiş,bu zaman içinde bir çok kavime de ev sahipliği yapmış, benim bu kitaplar geniş kayseri tarihi isimli kitabım daha önce çıkmıştı 6 yıl önce kadar bu senede güncelleyerek daha yeni bilgiler ilave ederek bazı bilgileri de çıkararak yeniden bastırmış olduk, belsin vakfı´nın başkanlığını yapmaktayım kitap bu vakfın yayınları arasında çıktı bu beşinci yayını konusunda kayseri tarihi iki ciltten oluşmakta en eski zamanlardan günümüze kadar olan daha doğrusu 2000 yılına kadar olan kayseri tarihini içine alan bir çalışma. Cumhuriyet dönemin de daha çok şahıslar ve olaylar üzerinde durdum ama cumhuriyet döneminden önceki Osmanlı daha geriye gittiğimizde Selçuklu ondan öncesine gidersek Bizans ondan önce roma daha geriye gidersek Kapadokya dönemlerinde de siyasi tarih üzerinde durdum Ogünlerde kayseri de olan olaylar şahıslar bu kitap da anlatıldı. Geriye dönük ulaşabildiğimiz bütün bilgiler bu kitap da mevcut.
Kayseri Tarihiyle İlgili Araştırma Yapanlar gerek akademisyenler olsun gerekse yazarlar olsun benim kitabımı kaynak olarak gösteriyorlar bundan da gurur duyuyorum
Erkiletlioğlu kitabın kaynağı konusunda tarihi kitabeler ve sikkeler den faydalandığını belirtti. ?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN