Tarih: 29.12.2018 17:51

HAMSİ´NİN KULAĞINA KAR KAÇTI!

Facebook Twitter Linked-in

Hafta sonu balık keyfi yapmayı tercih edebilirsiniz düşüncesi ile sizin için Balıkçılar Sokağı´nı ziyaret edip, balıkçı esnafından tezgah da ki son durum hakkında bilgi aldık. Ve öğrendik ki ?Hamsinin kulağına kar kaçmış?. Yani hamsi lezzetlenmiş, miktarı artmış ve fiyatı ucuzlamış?

Hafta sonunu fırsat bilip eş ? dost, akraba ve aile fertleri ile balık keyfi yapmak isteyebilecek vatandaşlarımızı düşünerek tezgahtaki son durumu öğrenmek üzere gittiğimiz ?Balıkçılar Sokağı´nda öğrendik ki balık tüketmenin tam zamanı imiş?

İlimize Ocak ayı sonunda itibaren taze balık akışının son bulacağı bu nedenle bir ay içinde ne kadar taze balık tüketirsek kar olduğunun altını kalın çizgilerle çizen balıkçı esnafı, daha sonraki aylarda gelen balıkların buzhaneden geleceği uyarısında bulundular?

Ayrıca hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşün özellikle hamsi başta olmak üzere bir çok balığın miktarını artıracağını, balıkların yağlanıp lezzetleneceğini ve fiyatlarında ciddi düşüş yaşanacağını belirten balıkçılar levrek, mezgit, somon tüketmenin de tam zamanı oluğunun altını çizdiler?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —