Harikalar Diyarı`nın ilgi çekici ve heyecan verici bölümlerinden biri olan Su Kayağı Parkı`nın da yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor.
Açılış için artık gün sayan Su Kayağı Parkı`ndaki iki gölete su pompalanmasına devam ediliyor. Büyük ölçüde dolan göletlerden küçük olanı 3 bin metrekarelik alanda, 5 bin metreküplük su hacmine sahip bir gölet olacak. Küçük gölet, eğitim göleti olacak ve su kayağı öğrenmek isteyenler, heyecan verici bu spora küçük gölette başlayacak.
Su Kayağı Parkı`nın büyük göleti 30 bin metrekarelik alanda yer alacak. Ortalama 1.80 metre derinliğindeki gölete yaklaşık 65 bin ton su pompalanıyor. Büyük ölçüde dolan gölette 560 metrelik bir parkur yer alıyor ve bu parkurda tek sıra olması halinde 7, iki sıra olması durumunda da 14 kişi aynı anda kayabiliyor.
Su kayağı, sahillerde motorlu tekne arkasındaki halatla su üzerinde yapılan sporun aynısı; ancak mekanik sistem saatte 28-35 km sabit hızla çektiğinden Su Kayağı Parkı`ndaki kayak, tekne arkasında yapılan kayaktan çok daha güvenli bulunuyor ve daha kolay öğrenilebiliyor.
Su kayağının başlangıcı "Kneboard" olarak adlandırılıyor. "Kneboard", dizlerin üzerinde oturur pozisyonda ve mekanik sisteme bağlı kabloyu tutunma suretiyle suyun üzerinde kayarak yapılıyor. Suyun üzerinde kalmayı ve kaymayı geliştirdikten sonraki aşama "Easyup Board" ve "Çift kayak", son aşama ise "Wakeboard" olarak adlandırılıyor. Gölet içerisinde oluşturulan zıplama rampaları ve akrobasi hareketleri ile bu sporu yapan ve izleyenler daha büyük keyif alabiliyor.
Su Kayağı Parkındaki 65 bin ton su kapasiteli gölet büyük ölçüde doldu ve tam ortasında büyük bir ada oluştu. Bu adaya yapılan tesislerde kır düğünleri, bayi toplantıları veya bunlara benzer toplu organizasyonlar yapılabilecek. Adaya geçişler göletin altına yapılan alt geçitten gerçekleştirilecek.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.