Güncel
04 Kasım 2014 - 23:07
Güncelleme: 04 Kasım 2014 - 23:07

HAŞLANMIŞ PANCAR PÜRELİ AŞURE

Doğal pancar şekerinin tatlandırdığı aşurenin içerisine Kayseri Şeker tarafından şeker pancarının haşlanıp rendelenip ilave edilmesi büyük ilgi çekti.

HAŞLANMIŞ PANCAR PÜRELİ AŞURE

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Dini ve Millî değerlerimizden olan Aşurenin tadına tat katan doğal şekerin damak tadının unutulmaması ve doğal şeker ile yapılan aşurenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kayseri Şeker tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl Kayseri Şeker için sözleşmeli pancar ekimi yapan bölgelerde sırayla aşure dağıtım etkinlikleri düzenleniyor.
2013 yılında 40 bin kişiye Kayseri Şeker tarafından yapılan aşure ikramının 2014 yılında oluşturulan seyyar mutfak ve gezici ekip sayesinde 50 bin kişiye ulaşması için gayret ediliyor.
Kayseri Merkez Bürüngüz cami önünde başlayan aşure ikramına ikinci günde Develi ve Yeşilhisar ilçeleriyle devam edildi.
Aşure dağıtım etkinliğinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Öncelikle muharrem ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum. Muharrem ayı dinimiz açısından önemli ve özellikle ilk on günü geleneklerimize yerleşmiş önemli günlerdir. Geçmişte bazı önemli olaylar rivayet ediliyor mesela Nuh (AS)’ın gemisinin karaya oturduğu ve Hz. Hüseyin’in yine Kerbela’da şehit edildiği günler bu günlere tekabül ediyor. Onun içinde hem Müslümanlar açısından hem milletimiz açısından önem arz eden günler.
Bu günlerde gelenek haline getirilmiş insanların acılarının sıkıntılarının giderilmesi için aşure ikram ediliyor. Zaten insanlar kendi aralarında yapıp komşularına dağıtıyor bu paylaşma duygusu da yardımlaşma duygusunun bir tezahürü dür. Bizde Kayseri Şeker Fabrikası olarak geçen yıl başlattık bu uygulamayı geçen sene Hunat Camıin de yapmıştık bu senede Bürüngüz caminden başlıyoruz" dedi.
Akay, "Bu etkinliğimizi sadece Kayseri de yapmıyoruz faaliyet alanımızdaki ilçelerde yapmaya gayret ediyoruz yetişebildiğimiz ölçüde 9-10-11 inci günlerinde yapıyoruz.
Aşureye şeker katılıyor. Katılan şekerin de özelliğine kalitesine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Şeker muadili ürünler var bunlar hiç bir zaman şeker pancarının yerini almıyor bu insan sağlığı için çok önemli ,nişasta bazlı şeker dediğimiz ya da yüksek bazlı şeker dediğimiz tatlandırıcılar hiç bir zaman gerçek şekerin yerini tutmuyor. Bur da ki şeker bizim çiftçimizin alın teriyle üretilen şeker pancarından üretilen şekerdir. Bunu da insanlarımıza yeniden fark ettirmek için bu günleri düzenliyoruz . İnşallah Kayseri Şeker Fabrikası bu geleneği sürdürecek . Hem bu bahsettiğimiz olayları yeniden yad etme hem de gerçek şekerin farkındalığını yaratmak adına ve Kayseri Şeker Fabrikasının toplumla kaynaşmasını sağlamak için yapıyoruz.
Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası Kayseri’nin ve bu bölgenin büyük bir değeridir. Toplumda ki bütün fertlerin Kayseri Şeker’de hakkı var dolayısıyla bu sebeplerden dolayı onlara bu duyguları hissettirmek için bu aşure günlerini düzenliyoruz. İnsanlarımızın ağzını bir nebze tatlandırabiliyorsak ne mutlu bize. Bu uygulama hem yardımlaşmanın hem de paylaşmanın güzel bir örneği aynı zamanda.
Bu aşurenin diğer aşurelerden farkı da içinde şeker pancarının da olması hem şeker pancarından üretilen şeker var hem de şeker pancarının kendisi var. Yani bizim farkımız ortaya bu şekilde çıksın istedik. Ben bütün vatandaşlarımıza sağlık , huzur, afiyet ,ağız tadı diliyorum. Ülkemizin ,İslam aleminin bu sıkıntılı günlerinin huzura ermesini diliyorum bizde böylece küçük bir katkı da bulunursak ne mutlu" diye konuştu.
Kayseri Merkez ve İlçelerdeki Aşure dağıtım tetkinliklerine Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu üyeleri tam kadro iştirak ettiler.
Aşure dağıtım etkinliği öncesinde Develi İlçesi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet ile Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz de makamlarında ziyaret edilerek aşure ikramı yapıldı.

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14