Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başta hayati risk taşıyan sağlık sorunları ile mücadele edenler olmak üzere, talep eden hastalara,hasta yakınlarına ve hastane personeline manevi konularda danışmanlık moral -motivasyon , manevi destek sağlamak ve rehberlik hizmeti sunmak için yurt genelinde başlatılan ?Manevi Destek Birimi´ uygulaması aralarında Kayseri´nin de bulunduğu 6 ilde hayata geçti? Yurt genelinde 20 din psikoloğunun göreve başladığı uygulama kapsamında Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi´nde de ?Manevi Destek Birimi´ kuruldu?
Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başta hayati risk taşıyan sağlık sorunları ile mücadele edenler olmak üzere, talep eden hastalara,hasta yakınlarına ve hastane personeline manevi konularda danışmanlık moral -motivasyon , manevi destek sağlamak ve rehberlik hizmeti sunmak için yurt genelinde başlatılan ?Manevi Destek Birimi´ uygulaması İstanbul, Ankara, Kayseri, Ordu, Samsun ve Erzurum´da pilot uygulama olarak başlatıldı. Hastanelerdeki "Manevi Destek Birimleri"nde toplamda 20 "uzman" çalışıyor. Uzmanlar, din psikolojisi ve çeşitli sosyal bilim alanlarında yüksek lisans ve doktora mezunu isimlerden oluşuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu 20 isim, yaklaşık 40 profesörün eğitiminden geçerek göreve başladı.
Uygulamada pilot iller arasında yer alan ilimizde de Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi´nde kurulan ?Manevi Destek Birimi´nde göreve başlayan Manevi Destek Uzmanı Yavuz İlgin haber ekibimize görevi ile ilgili bilgiler verirken, ekiplerimiz Manevi Destek Uzmanı İlgin´in hastalarla olan diyaloğuna tanıklık ettiler? İlgin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti? "Hastalara, hastalığın yarattığı olumsuz duygulardan uzaklaşma, farkındalık, moral ve motivasyon desteği sağlıyoruz. Hastaların, hastalıktan kaynaklanan sıkıntılı sürecinde onları dinleyip paylaşımlarda bulunuyoruz. Hastanelerin teknik hizmetleriyle hastalar, fiziksel olarak iyileştirilirken, manevi destekle de hastalar aradıkları ilgi ve şefkati bulmuş oluyorlar?
Görüştüğü hastalara ve hasta yakınlarına bu sürecin geçici olduğunu anlatan ilgin, bu süreçlerinin birer imtihan vesilesi olduğunu hatırlatarak sabır ve şükür etmek gerektiğinin altını çizerek onlara süreci daha rahat atlatacak telkinlerde bulunmayı da ihmal etmiyor?
HABER: C.ÜSTEN